13/03/2024 13/03/2024 Μετά την αντιπαράθεση Εκκλησίας – Πολιτείας για τη ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή, η Κυβέρνηση επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, όπως...
13 Μαρτίου, 2024 - 19:14
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2024 - 19:27

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου-Γεραπετρίτη για γέφυρες Εκκλησίας-Κυβέρνησης

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου-Γεραπετρίτη για γέφυρες Εκκλησίας-Κυβέρνησης

Μετά την αντιπαράθεση Εκκλησίας – Πολιτείας για τη ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από τη Βουλή, η Κυβέρνηση επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή του MEGA “Live News”.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Εξωτερικών στην Αρχιεπισκοπή με σκοπό να στηθεί γέφυρα μεταξύ της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας, η οποία έχει διαρραγεί μετά την ψήφιση του επίμαχου νόμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε επίσης και το ενδεχόμενο επικείμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο, χωρίς να είναι ακόμη ώριμες οι συνθήκες για τη διεξαγωγή της.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκε τηλεφώνημα από την Προεδρία της Δημοκρατίας στην Αρχιεπισκοπή, πριν από την πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα παρευρεθεί στη Μονή Πετράκη ούτε και σε κανέναν άλλο ναό την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την 25η Μαρτίου.

(Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων