02/11/2022 03/11/2022 Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 το μάθημα Κανονικού Δικαίου του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του Καθηγητή Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου. Οι Φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας βρέθηκαν το μεσημέρι στο Συνοδικό Μέγαρο, όπου αμέσως μετά τις εργασίες της ΔΙΣ ο Καθηγητής τους, Συνοδικός Μητροπολίτης Περιστερίου τους ξενάγησε...
02 Νοεμβρίου, 2022 - 19:59
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 1:42

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με φοιτητές Θεολογίας του ΕΚΠΑ

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με φοιτητές Θεολογίας του ΕΚΠΑ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 το μάθημα Κανονικού Δικαίου του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ κατόπιν πρωτοβουλίας του Καθηγητή Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Οι Φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας βρέθηκαν το μεσημέρι στο Συνοδικό Μέγαρο, όπου αμέσως μετά τις εργασίες της ΔΙΣ ο Καθηγητής τους, Συνοδικός Μητροπολίτης Περιστερίου τους ξενάγησε στους χώρους. Πριν την έναρξη του μαθήματος Χαιρετισμό στους φοιτητές απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε αυτήν την πρωτοβουλία η οποία, όπως τόνισε, μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι η εποχή μας χρειάζεται επανευαγγελισμό και επικοινωνία και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου μιλώντας στον 89,5 σημείωσε: «Κάλεσα τους φοιτητές για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον, για να μην κάνουν μόνο θεωρίες Κανονικού Δικαίου, αλλά να δουν και την κανονική πράξη της Εκκλησίας και δεύτερον για την επαφή της Θεολογικής Σχολής με την Ιερά Σύνοδο».

(Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων