07/07/2022 07/07/2022 Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο είχε σήμερα το πρωί στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.  Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης υποδέχθηκε αρχικά στην είσοδο του Μεγάρου ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση. Ακολούθησε...
07 Ιουλίου, 2022 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2022 - 14:36

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο είχε σήμερα το πρωί στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. 

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης υποδέχθηκε αρχικά στην είσοδο του Μεγάρου ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση.

Ακολούθησε συζήτηση των δύο Αρχιεπισκόπων η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται επίσημα τον Αρχιεπίσκοπο μετά την εκλογή και ενθρόνιση του. Μάλιστα η περίοδος της συνάντησης τους συμπίπτει και με τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διευθέτηση του εκκρεμούς ζητήματος των οργανικών θέσεων των κληρικών και των δύο εκκλησιών. Αν και η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, δεν αποκλείεται να βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης μαζί με άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

 

 

Μετά τη συνάντηση τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ. ΑΛ. κ. Παύλος Χρηστίδης.

 

Στην συνέχεια τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας. Ο κ. Σφακιανάκης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις δράσεις και τις ενέργειες του Ινστιτούτου και εξέφρασε την επιθυμία συνεργασίας με την Εκκλησία με σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη και την κατάρτιση σε ζητήματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.

Το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων