19/11/2019 19/11/2019 Να επισκεφθεί την έκθεση έργων τέχνης με τίτλο «Σύγχρονες “όψεις” του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη» κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου. Ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο και τον ενημέρωσε για την έκθεση που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας...
19 Νοεμβρίου, 2019 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2019 - 13:26

Στον Αρχιεπ. Αθηνών ο υφ. Μακεδονίας – Θράκης

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπ. Αθηνών ο υφ. Μακεδονίας – Θράκης

Να επισκεφθεί την έκθεση έργων τέχνης με τίτλο «Σύγχρονες “όψεις” του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη» κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο και τον ενημέρωσε για την έκθεση που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στο ιστορικό κτήριο του Διοικητηρίου. Αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών, το οποίο ήταν η αφορμή να διεκδικήσουν και τελικά να εξασφαλίσουν την παράταση της έκθεσης μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή να επισκεφθεί την έκθεση ο Αρχιεπίσκοπος.

Είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που συγκεντρώθηκαν και εκτίθενται 55 έργα ζωγραφικής και χαρακτικά, 15 έργα μεταλλοτεχνίας και 3 έργα κεραμικής, όλα εμπνευσμένα από τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο.

Στόχος της έκθεσης, εξάλλου, είναι η ανάδειξη του αποτυπώματος της προσωπικότητας του Αγίου Δημητρίου και η «συμβολή» του στη διαμόρφωση των ιστορικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης, ενώ μέσω των εκθεμάτων, καταγράφεται και η ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε ο Άγιος με τους κατοίκους της πόλης, αλλά και το ιστορικό αποτύπωμα στη λατρεία του, αποδεικνύοντας την αλληλεπίδραση του Πολιούχου με την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής- Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων