17/04/2024 17/04/2024 Συνάντηση με τον κ. Πέτρο Μπελέρη, υιό του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Φρέντυ Μπελέρη, είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρώην Υπουργό Επικρατείας κ. Σταύρο Παπασταύρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον Μακαριώτατο...
17 Απριλίου, 2024 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 11:45

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον υιό του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φ. Μπελέρη

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον υιό του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φ. Μπελέρη

Συνάντηση με τον κ. Πέτρο Μπελέρη, υιό του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Φρέντυ Μπελέρη, είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρώην Υπουργό Επικρατείας κ. Σταύρο Παπασταύρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον Μακαριώτατο αρχικά να δείχνει το ενδιαφέρον του σχετικά με την υγεία του πατέρα του κ. Μπελέρη, ο οποίος είναι στην φυλακή για έντεκα μήνες. Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντη Μπελέρης εξελέγη Δήμαρχος Χειμμάρας ενώ πρόσφατα το αλβανικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε 2 χρόνια φυλάκιση, γεγονός που έφερε απογοήτευση τόσο στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου όσο και στην Ελλάδα.

“Άντλησε δύναμη από την υποστήριξη των τελευταίων ημερών αλλά και από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας που τον επισκέφθηκε πριν από μερικούς μήνες αλλά και από την επίσκεψη που είχαμε πραγματοποιήσει σε εσάς την προηγούμενη φορά”, είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Πέτρος Μπελέρης.

Μετά την συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Είχα την ιδιαίτερη χαρά να δεχτώ τον κ. Μπελέρη και να συζητήσουμε για το θέμα που συζητείται σε όλο το μήκος της Ελλάδας τις ημέρες αυτές, για το θέμα του πατέρα του. Άκουσα με χαρά την επιλογή του να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή. Δεν το βλέπω μέσα σε στενά εθνικά όρια, αλλά στο πνεύμα της δύναμης της ελευθερίας, που όλοι την επιθυμούμε και όλοι πρέπει να προσπαθούμε οπουδήποτε αυτή διεκδικείται». Ο Μακαριώτατος επεσήμανε, ακόμη, ότι αντάλλαξαν διάφορες απόψεις και ευχήθηκε ο Θεός να μας φωτίσει όλους, να φωτίσει και τους υπευθύνους, όπου βρίσκονται, σε όποιο σημείο της γης, ώστε η ελευθερία, που είναι ένα δώρο που έδωσε ο Θεός στον ανθρωπο, να είναι πάνω από όλα τα άλλα.

Από την πλευρά του ο κ. Μπελέρης εξέφρασε την συγκίνησή του για την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για την υποδοχή τονίζοντας ότι θα μεταφέρει στον πατέρα του την ευλογία του.

Στην συνάντηση παρέστη και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων