24/05/2022 24/05/2022 Στη σημασία του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού τουρισμού και σε θέματα συνεργασίας αναφέρθηκαν κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με την πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου. Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης «Είχα την μεγάλη τιμή και χαρά να συναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο και να συζητήσουμε για θέματα τα οποία...
24 Μαΐου, 2022 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 15:55

Συνάντηση Ιερωνύμου με την πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου

Διαδώστε:
Συνάντηση Ιερωνύμου με την πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου

Στη σημασία του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού τουρισμού και σε θέματα συνεργασίας αναφέρθηκαν κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με την πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Είχα την μεγάλη τιμή και χαρά να συναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο και να συζητήσουμε για θέματα τα οποία προάγουν την θρησκευτικότητα του τόπου, αλλά και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο ο θρησκευτικός τουρισμός, αφού οι επισκέπτες στην χώρα έχουν πολλά να δουν και να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες μέσα από την πνευματικότητα» τόνισε, αμέσως μετά την συνάντηση η κ. Γκερέκου και συμπλήρωσε ότι «μιλήσαμε για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στόχος του Ε.Ο.Τ., των συναρμοδίων υπουργείων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι να συμπράξουμε -με την ευχή του Αρχιεπισκόπου-, ώστε να αναδειχθούν οι θρησκευτικές διαδρομές με τον υπέροχο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο που διαθέτουν».

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι ήταν πολύ όμορφο το θέμα συζήτησης, αφού ο Προσκυνηματικός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαρκώς αναπτύσσεται με την βοήθεια της Πολιτείας και της Εκκλησίας. «Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την παλιά Αθήνα, το πατρικό σπίτι της Αγίας Φιλοθέης, το οποίο είναι το παλαιότερο σπίτι στην Πλάκα, τα μοναστήρια και τα προσκυνήματα τους» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και επεσήμανε ότι ο Προσκυνηματικός τουρισμός αναπτύσσεται και «βοηθά τον επισκέπτη που θέλει από το ταξίδι του να βγάλει κάτι για την ψυχή του και την ανάπαυσή του». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην συνεργασία που υπάρχει με τον Ε.Ο.Τ. εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί και θα έχει καλά αποτελέσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων