30/05/2022 30/05/2022 «Η Εκκλησία είναι για να υπηρετεί τον άνθρωπο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τα Μέλη του Δ.Σ. της Διεκκλησιαστικής Επιτροπής αρμόδιας για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα μέλη και ευχήθηκε να περάσουν δημιουργικά και να έχουν την ευκαιρία να...
30 Μαΐου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 16:00

Συνάντηση Ιερωνύμου – Μελών Δ.Σ. Διεκκλησιαστικής Επιτροπής, αρμόδιας για πρόσφυγες στην Ευρώπη

Διαδώστε:
Συνάντηση Ιερωνύμου – Μελών Δ.Σ. Διεκκλησιαστικής Επιτροπής, αρμόδιας για πρόσφυγες στην Ευρώπη

«Η Εκκλησία είναι για να υπηρετεί τον άνθρωπο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τα Μέλη του Δ.Σ. της Διεκκλησιαστικής Επιτροπής αρμόδιας για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα μέλη και ευχήθηκε να περάσουν δημιουργικά και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τις ομορφιές της χώρας μας.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και η συνοδεία του ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους και την χαρά τους, που συνεργάζονται με την Εκκλησία της Ελλάδος. Σημείωσαν ότι σκοπός τους είναι να στηρίζουν το έργο των Εκκλησιών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και ταυτόχρονα μίλησαν για την ανάγκη στήριξης των Τοπικών Εκκλησιών, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΜΚΕ «Συνύπαρξις», Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Γενικός Διευθυντής, Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος μέλος της Επιτροπής Διορθοδόξων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο π. Παντελεήμων αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία της «Συνύπαρξις» με την Επιτροπή και υπογράμμισε την αγωνία του Αρχιεπισκόπου να στηρίξει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ αναφέρθηκε στις δομές που φιλοξενούν ανήλικους μετανάστες.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία είναι για να υπηρετεί τον άνθρωπο. Να τον υποστηρίξει στις αδυναμίες, στις δυσκολίες, στις χαρές του».

Στην συνέχεια εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο πραγματοποίησε ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας. Ο Αρχηγός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την υποδοχή και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον Αντιστράτηγο καλή επιτυχία στην ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων