22/04/2021 22/04/2021 Συνάντηση με τη νέα επικεφαλής του γραφείου Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα (UNCHR), Mireille Girard, είχε το πρωινό της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η συζήτησή τους περιστράφηκε γύρω από το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και την προοπτική κοινής δράσης, με κύριο γνώμονα την προστασία των προσφύγων.     «Δόθηκε η ευκαιρία να...
22 Απριλίου, 2021 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2021 - 16:48

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τη νέα επικεφαλής του γραφείου Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Διαδώστε:
Συνάντηση Μακαριωτάτου με τη νέα επικεφαλής του γραφείου Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Συνάντηση με τη νέα επικεφαλής του γραφείου Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα (UNCHR), Mireille Girard, είχε το πρωινό της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η συζήτησή τους περιστράφηκε γύρω από το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και την προοπτική κοινής δράσης, με κύριο γνώμονα την προστασία των προσφύγων.

 

 

«Δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί το έργο της Εκκλησίας σε έναν οργανισμό με έργο και διεθνή υποστήριξη» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος. «Ανταλλάξαμε απόψεις και προσκάλεσα την κ. Girard να επισκεφθεί τις κοινωνικές μας δομές για να δει πώς λειτουργούν».

Από την πλευρά της, η αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Ελλάδα, δήλωσε: «Μεγάλη τιμή που συναντώ τον Μακαριώτατο, καθώς ξεκινώ τα νέα καθήκοντά μου. Ήθελα με αυτή μου την επίσκεψη να δεχτώ την πολύτιμη καθοδήγησή του στο ανθρωπιστικό έργο που επιχειρούμε. Πραγματικά, όμως, εντυπωσιάστηκα από το νούμερο του πληθυσμού, που απολαμβάνει τη φροντίδα της Εκκλησίας κι ευελπιστώ ότι θα συνεργαστούμε βρίσκοντας κοινούς τρόπους συνεργασίας».

 

 

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες λειτουργεί στην Ελλάδα από το Μάρτιο του 1952. Συνεργάζεται με τις κρατικές αρχές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο. Σήμερα, το γραφείο με περίπου 330 μέλη προσωπικού, έχει παρουσία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τον Έβρο, καθώς και στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λέρου, της Κω και της Ρόδου.

 

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μυλωνάς
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων