04/12/2023 04/12/2023 Στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.). H εκδήλωση αυτή ήταν αφιερωμένη στην διεθνούς φήμη Ελληνίδα και υψίφωνο του 20ου αιώνα Μαρία Κάλλας, για την συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της....
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:25
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2023 - 17:54

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.).

H εκδήλωση αυτή ήταν αφιερωμένη στην διεθνούς φήμη Ελληνίδα και υψίφωνο του 20ου αιώνα Μαρία Κάλλας, για την συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Πολιτιστικό Κέντρο, με γονείς και συγγενείς των μαθητών/τριών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, για να απολαύσουν τα παιδιά τους σε έργα διεθνούς φήμης που ερμήνευσε η μεγάλη Ελληνίδα στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου.

Τη μουσική εκδήλωση κόσμησαν τα δύο μουσικά σύνολα του σχολείου, η Ορχήστρα Καμεράτα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Πέτρο Τσέλα, η οποία παρουσίασε έργα των Tomaso Albinoni, Frederic Chopin, Gaetano Donizetti και Guiseppe Verdi και η Φιλαρμονική Oρχήστρα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Αθανασίου Νασόπουλου και τη διδασκαλία της Κας Ελευθερίας Πολογεώργη, η οποία παρουσίασε έργα των Pietro Mascagni, Luigi Boccherini, Edvard Grieg, Johahn Sebastian Bach και Vincenzo Bellini.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως και υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Α.Α. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου, επαίνεσε την όμορφη παρουσία και πειθαρχία των παιδιών, των δασκάλων του σχολείου για το σπουδαίο έργο που επιτελούν μέσω της μουσικής εκπαιδευτικής δυνατότητας, τους γονείς των παιδιών που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση των παιδιών τους και ευχήθηκε προς όλους καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων