28/09/2020 28/09/2020 Επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία (ope.gr) ανακοινώθηκε σήμερα ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, συνέρχεται αύριο Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», η σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα κληθεί να αποφασίσει περί του ενδχομένου ακύρωσης της σύγκλησης της προσεχούς Ιεραρχίας. Έντονος προβληματισμός...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:58

Συνεδριάζει αύριο η ΔΙΣ για την Ιεραρχία

Διαδώστε:
Συνεδριάζει αύριο η ΔΙΣ για την Ιεραρχία

Επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία (ope.gr) ανακοινώθηκε σήμερα ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, συνέρχεται αύριο Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», η σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα κληθεί να αποφασίσει περί του ενδχομένου ακύρωσης της σύγκλησης της προσεχούς Ιεραρχίας.

Έντονος προβληματισμός επικρατούσε, τις τελευταίες ημέρες, στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την επικείμενη σύγκληση της Ιεραρχίας στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς πολλοί Ιεράρχες εξέφραζαν ανησυχία με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού. Όπως προκύπτει από έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και δημοσίευσε το Πρακτορείο «Ορθοδοξία», η Ιερά Σύνοδος  δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα εκ μέρους Μητροπολιτών που ζητούσαν την εν λόγω αναβολή.

Στην επιστολή, που εστάλη προς τους Ιεράρχες, δίδονταν προθεσμία έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου για να υποβάλλουν τις απόψεις τους.

Τονίζεται ότι η «τακτική γενική συνέλευση της Ιεραρχίας προβλέπεται εκ του νόμου και η απόφαση για αναβολή της δεν δύναται να ληφθεί από τον Πρόεδρο Αυτής, ή και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άνευ απόψεων των μελών του Συνοδικού Σώματος».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί η Ιεραρχία στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων