29/09/2020 29/09/2020 Με θέμα την επικείμενη Ιεραρχία συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει από την περασμένη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου το Πρακτορείο Ορθοδοξία Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η Διαρκής ιερά Σύνοδος καλείται να αποφασίσει αναφορικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης ή αναβολής της προσεχούς Ιεραρχίας. Το τελευταία...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 8:33

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Επί τάπητος η ματαίωση της επικείμενης Ιεραρχίας εν μέσω πανδημίας

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Επί τάπητος η ματαίωση της επικείμενης Ιεραρχίας εν μέσω πανδημίας

Με θέμα την επικείμενη Ιεραρχία συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει από την περασμένη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου το Πρακτορείο Ορθοδοξία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η Διαρκής ιερά Σύνοδος καλείται να αποφασίσει αναφορικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης ή αναβολής της προσεχούς Ιεραρχίας.
Το τελευταία χρονικό διάστημα επικρατεί προβληματισμός στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφορικά με την επικείμενη σύγκληση της Ιεραρχίας στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς πολλοί Ιεράρχες εξέφραζαν ανησυχία με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού.
Όπως προκύπτει από έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και δημοσίευσε το Πρακτορείο «Ορθοδοξία», η Ιερά Σύνοδος δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα εκ μέρους Μητροπολιτών που ζητούσαν την εν λόγω αναβολή.
Στην επιστολή, που εστάλη προς τους Ιεράρχες, δίδονταν προθεσμία έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου για να υποβάλλουν τις απόψεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί Ιεράρχες δήλωσαν ότι αφήνουν στην διακριτικη ευχέρεια του Αρχιεπισκόπου και της ΔΙΣ να αποφασίσουν.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα ληφθούν υπόψιν οι θέσεις που υπέβαλαν οι Ιεράρχες και θα ληφθεί μια τελικά απόφαση

Τονίζεται ότι η «τακτική γενική συνέλευση της Ιεραρχίας προβλέπεται εκ του νόμου και η απόφαση για αναβολή της δεν δύναται να ληφθεί από τον Πρόεδρο Αυτής, ή και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άνευ απόψεων των μελών του Συνοδικού Σώματος».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί η Ιεραρχία στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων