02/03/2021 02/03/2021 Εν μέσω των σημαντικών προκλήσεων που καλείται να διαχειριστεί Εκκλησία μεσούσης της πανδημίας και ενόψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα, πραγματοποιείται από σήμερα μία ακόμα συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η κυβέρνηση μελετά την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα έως τις 15 Μαρτίου. Σημειώνεται επίσης ότι...
02 Μαρτίου, 2021 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 8:13

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Οι προκλήσεις της Εκκλησίας, η παράταση των περιορισμών και το “ύστατο χαίρε” στον μακαριστό Κιλκισίου

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Οι προκλήσεις της Εκκλησίας, η παράταση των περιορισμών και το “ύστατο χαίρε” στον μακαριστό Κιλκισίου

Εν μέσω των σημαντικών προκλήσεων που καλείται να διαχειριστεί Εκκλησία μεσούσης της πανδημίας και ενόψει της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα, πραγματοποιείται από σήμερα μία ακόμα συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η κυβέρνηση μελετά την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα έως τις 15 Μαρτίου. Σημειώνεται επίσης ότι , η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η οποία συνεδρίασε χθες αποφάσισε ήδη την παράταση των περιορισμών έως τις 15 του μήνα.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης” δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ.

Η ΔΙΣ συνέρχεται μέσω της τηλεδιάσκεψης μόλις μία ημέρα μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, η εξόδιος ακολουθία του οποίου θα τελεστεί αύριο στις 11.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Εξόδιο Ακολουθία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ – Την Τετάρτη το «ύστατο χαίρε» – Τοποτηρητής ο Γουμενίσσης Δημήτριος

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος είναι μέλος της ΔΙΣ της τρέχουσας 164ης Συνοδικής Περιόδου μαζί με τους κάτωθι Ιεράρχες:
Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος
Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων
Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός
Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας
Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων
Άρτης κ. Καλλίνικος
Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας
Ζακύνθου κ. Διονύσιος
Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος
Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ
Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος.
Ο Αρχιγραμματεύς
Ο Ωρεών Φιλόθεος.
Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων