04/11/2020 04/11/2020 Στον απόηχο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς  της πανδημίας, συνέρχεται από σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου. Πέραν των υπολοίπων θεμάτων που αναμένεται να απασχολήσουν τους Ιεράρχες, υπόψην τους αναμένεται να τεθεί και η νέα...
04 Νοεμβρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2020 - 7:24

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Στο επίκεντρο η νέα ΚΥΑ για τους περιορισμούς στις εκκλησίες

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Στο επίκεντρο η νέα ΚΥΑ για τους περιορισμούς στις εκκλησίες

Στον απόηχο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς  της πανδημίας, συνέρχεται από σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου. Πέραν των υπολοίπων θεμάτων που αναμένεται να απασχολήσουν τους Ιεράρχες, υπόψην τους αναμένεται να τεθεί και η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που ισχύει από χθες και αφορά μεταξύ άλλων στους επιπλέον περιορισμούς για τις εκκλησίες.

Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ , μιλώντας στην εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία», η Εκκλησία πλέον έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τα νέα μέτρα και τα νέα δεδομένα και έχει τη δυνατότητα να βάζει τον κόσμο στη σειρά που χρειάζεται. “Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρυτανεύει κάτι άλλο πέρα από τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής” υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συμμετέχει στην τρέχουσα σύνθεση  της ΔΙΣ.

Τόνισε επίσης ότι, οι Ιεράρχες θα ενημερωθούν για την νέα ΚΥΑ προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές διευκρινίσεις προς το ποίμνιο για τον τρόπο με τον οποίον στο εξής θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες, η Θεία Λειτουργία και τα ιερά μυστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι,  η Ελλάδα χωρίζεται πλέον σε τρεις επιδημιολογικές ζώνες, καθώς μετά την κόκκινη και την κίτρινη, προστέθηκε η γκρι που αφορά στα τοπικά lockdown. H Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας,

Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπονται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. και έως 50 άτομα, καθήμενοι. Ενώ στο επίπεδο Β’ (κόκκινο) επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα για όλες τις τελετές και λειτουργίες.
Στο επίπεδο Γ (γκρι) οι λειτουργίες πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται μόνο τελετές κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κεκλεισμένων των θυρών οι θείες λειτουργίες στις γκρι ζώνες – Μέχρι εννέα άτομα στις κόκκινες -Τι προβλέπεται για γάμους και βαπτίσεις (όλο το ΦΕΚ)

Η σύσταση της Διαρκής Ιερά Συνόδου έχει ως εξής:

Πρόεδρος:

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος

Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος

Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων

Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός

Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας

Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων

Άρτης κ. Καλλίνικος

Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας

Ζακύνθου κ. Διονύσιος

Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος

Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ

Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος.

Ο Αρχιγραμματεύς:

Ο Ωρεών Φιλόθεος.

Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Φωτογραφία: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων