04/11/2019 04/11/2019 Συνέρχεται από σήμερα Δευτέρα 4 έως και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου. Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιείται στον απόηχο των σημαντικών εξελίξεων σε ό,τι αφορά την Ορθοδοξία, καθώς ξεκινά μία μόλις ημέρα μετά την υλοποίηση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας να...
04 Νοεμβρίου, 2019 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2019 - 9:44

Συνεδριάζει η ΔΙΣ στον απόηχο της απόφασης της Μόσχας να σταματήσει να μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η ΔΙΣ στον απόηχο της απόφασης της Μόσχας να σταματήσει να μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Συνέρχεται από σήμερα Δευτέρα 4 έως και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου. Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιείται στον απόηχο των σημαντικών εξελίξεων σε ό,τι αφορά την Ορθοδοξία, καθώς ξεκινά μία μόλις ημέρα μετά την υλοποίηση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας να σταματήσει να μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με αφορμή την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Επίσης, το περασμένο Σάββατο το Τμήμα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Πατριαρχείου Μόσχας έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, τις οποίες οι Ρώσοι προσκυνητές δεν έχουν ευλογία να επισκεφθούν.

Οι Μητροπόλεις αυτές είναι πλην της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι Λαγκαδά, Βεροίας, Άρτης, Τρίκκης και Σταγών, Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ εξήγησε ότι στις επαρχίες αυτές οι προσκυνητές θα μπορούν να επισκέπτονται το βήμα του Αποστόλου Παύλου στον Άρειο Πάγο, καθώς αυτό αποτελεί τμήμα του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Κατόπιν αυτού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται  και το Δ’ Πανελλήνιο Συνέδριο για θέματα θρησκευτικού Τουρισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα 8-10 Νοεμβρίου με γενικό θέμα  « Ήπειρος – Προσέγγιση στα θρησκευτικά μνημεία και τον πολιτισμό της. Νέοι δρόμοι στους μοναδικούς προσκυνηματικούς προορισμούς της»

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων