30/09/2019 30/09/2019 Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και για την μην αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα απολυτήρια. Παράλληλα, συνεχίζεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία ξεκίνησε την περασμένη...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:01

Συνεδριάζει η ΔΙΣ στον απόηχο της απόφασης για τα θρησκευτικά και της συζήτησης για το άρθρο 3- Το βλέμμα στην Ιεραρχία

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η ΔΙΣ στον απόηχο της απόφασης για τα θρησκευτικά και της συζήτησης για το άρθρο 3- Το βλέμμα στην Ιεραρχία

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά και για την μην αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα απολυτήρια.

Παράλληλα, συνεχίζεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τα άρθρα που αφορούν στις σχέσεις της πολιτείας με την εκκλησία και τον πολιτικό όρκο. Η συζήτηση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Η ΔΙΣ συνέρχεται σε μία καθοριστική περίοδο, με δεδομένες τις εξελίξεις, αλλά και ενόψει της σύγκλησης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας τον Οκτώβριο.
Η Ιεραρχία καλείται να εκλέξει τρεις νέους Μητροπολίτες για τις μητροπόλεις που έχουν χηρέψει (Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Λήμνου) αλλά και δύο βοηθούς επισκόπους.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά την συνεδρίαση στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, κατόπιν εισηγήσεως των Συνοδικών Επιτροπών Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων περί του Ουκρανικού Ζητήματος, η Δ.Ι.Σ. αναγνώρισε το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι  η ημερήσια διάταξη για την Ιεραρχία του επόμενου Οκτωβρίου έχει ήδη βγει, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ.κ Ιερώνυμος αναζητεί τρόπο ώστε η απόφαση αυτή να ληφθεί τότε.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων