06/04/2021 06/04/2021 Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, καθώς οι πιστοί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δουν επανάληψη του περσινού σεναρίου, με κλειστούς τους ναούς και “κατ’ οίκον Ανάσταση”… Οι επόμενες δύο εβδομάδες κρίνονται από κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους καθοριστικές για την λήψη...
06 Απριλίου, 2021 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 10:48

Συνεδριάζει η ΔΙΣ: Αύριο αποφασίζουν για τις εκκλησίες – Οι προβληματισμοί για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η ΔΙΣ: Αύριο αποφασίζουν για τις εκκλησίες – Οι προβληματισμοί για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, καθώς οι πιστοί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δουν επανάληψη του περσινού σεναρίου, με κλειστούς τους ναούς και “κατ’ οίκον Ανάσταση”…

Οι επόμενες δύο εβδομάδες κρίνονται από κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους καθοριστικές για την λήψη των όποιων αποφάσεων.
Μέσα στο κλίμα αυτό συνεδριάζει από σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου.

Η ΔΙΣ αναμένεται να αποτιμήσει την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, να αξιολογήσουν τα ισχύοντα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr η σημερινή ημέρα θα επικεντρωθεί σε υπηρεσιακά ζητήματα, ενώ το φλέγον θέμα των μέτρων στις εκκλησίες θα συζητηθεί αύριο.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αναμένεται να ενημερώσει τους Συνοδικούς Ιεράρχες για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 26 Μαρτίου.

.Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο η συνάντηση “πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της”

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν μεταξύ άλλων, προτάσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Τονίζουν δε, ότι οι εξαιρέσεις που επιτρέπουν την παρουσία πιστών στους κεντρικούς ναούς κάθε δήμου κατά τη διάρκεια των Χαιρετισμών, αποτελούν μια πρόγευση για το τι μπορεί να ισχύσει και κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός , κυρίως σε ό,τι αφορά την Περιφορά του Επιταφίου και το βράδυ τη Ανάστασης, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος συγκεντρώνεται έξω από τους ναούς και δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος ή αριθμητικοί περιορισμοί.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ 164ης ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (2020 – 2021)

Πρόεδρος:
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:
Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος
Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος
Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων
Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός
Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας
Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων
Άρτης κ. Καλλίνικος
Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας
Ζακύνθου κ. Διονύσιος
Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος
Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ
Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος.

Ο Αρχιγραμματεύς
Ο Ωρεών Φιλόθεος.

Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων