18/07/2022 18/07/2022 Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα τα οποία έχουν οριστεί στην Ημερήσια Διάταξη.  Ωστόσο, η συνεδρίαση έρχεται λίγες ημέρες μετά την υπερψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ το οποίο περιλαμβάνει και άρθρα που αφορούν την Εκκλησία με κυρίαρχο τη νομοθετική...
18 Ιουλίου, 2022 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 8:17

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Διαδώστε:
Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα τα οποία έχουν οριστεί στην Ημερήσια Διάταξη. 

Ωστόσο, η συνεδρίαση έρχεται λίγες ημέρες μετά την υπερψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ το οποίο περιλαμβάνει και άρθρα που αφορούν την Εκκλησία με κυρίαρχο τη νομοθετική ρύθμιση για τις οργανικές θέσεις των κληρικών. Υπενθυμίζεται ότι όσο αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούσαν σε εκκλησιαστικά ζητήματα το 89% (189 από τους 213 Βουλευτές) υπερψήφισε.

Το γεγονός σε συνδυασμό ότι τα άρθρα 347 και 348 τα οποία αφορούσαν τη ρύθμιση των οργανικών θέσεων έλαβαν συνολικά 189 ψήφους άφησαν ικανοποιημένη τόσο την Πολιτεία όσο και την  Εκκλησία.  Άλλωστε, η όλη συζήτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε από την αρχή σε αυτό το πλαίσιο με το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου αλλά και τον Σύνδεσμο Κληρικών να ευχαριστούν Πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας στην εξαγγελία ότι στο νομοσχέδιο συμπεριλήφθηκαν και αυτές οι διατάξεις που έβαλαν τέλος σε μια εκκρεμότητα δεκαετιών.

Η ΔΙΣ αναμένεται να ασχοληθεί σήμερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ope.gr, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση ενώ δεν αποκλείεται να εκφράσει επισήμως την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες με την αποστολή Συνοδικής Επιστολής προς την κυβέρνηση.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων