04/10/2019 04/10/2019 Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναμένεται να ζητήσει την...
04 Οκτωβρίου, 2019 - 8:01
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2019 - 17:52

Συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Ιεραρχία – Oι εκλογές νέων Μητροπολιτών

Διαδώστε:
Συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Ιεραρχία – Oι εκλογές νέων Μητροπολιτών

Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών και καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναμένεται να ζητήσει την έγκριση των Ιεραρχών προκειμένου να φέρει εκτός ημερησίας διατάξεως στην συζήτηση, το ουκρανικό ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η Δ.Ι.Σ. αναγνώρισε το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου ο Μακαριώτατος θα θέσει το θέμα στην Ιεραρχία.

Σύμφωνα με την επίσημη ημερήσια διάταξη η Ιεραρχία θα ασχοληθεί με σημαντικά κοινωνικά θέματα, όπως η υπογεννητικότητα, η ανεργία των νέων, αλλά και η κρίση στον θεσμό  της οικογένειας.  Θα γίνουν επίσης εισηγήσεις με θέμα τις «Οι συνέπειες της ψηφιακής τεχνολογίας και ευρύτερα του τεχνικού πνεύματος στον ρόλο και στην αποστολή της Εκκλησίας» αλλά και τις “Προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν αποκλείεται επίσης οι Ιεράρχες να αναφερθούν στο θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και στην συνέχιση του διαλόγου με την κυβέρνηση για θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αρχής γενομένης με τα άρθρα που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας -Εκκλησίας και τον πολιτικό όρκο.
Έως τώρα οι εισηγητές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις τοποθετήσεις τους έχουν ταχθεί κατά της αναθεώρηση του “Άρθρου 3”

Τέλος την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, η Ιεραρχία θα εκλέξει τρεις νέους Μητροπολίτες για τις μητροπόλεις που έχουν χηρέψει (Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Λήμνου) αλλά και δύο βοηθούς επισκόπους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων