06/01/2021 06/01/2021 H Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (12.01.2021) όπου θα τεθούν τα περιστατικά στα Θεοφάνεια με τους αγιασμούς υδάτων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ορισμένες απο τις περιπτώσεις απο τα όργανα της τάξης. Όπως είχε αποφασιστεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η γιορτή των Θεοφανείων...
06 Ιανουαρίου, 2021 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2021 - 17:49

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δ.Ι.Σ. στον απόηχο των Θεοφανείων

Διαδώστε:
Συνεδριάζει την Τρίτη η Δ.Ι.Σ. στον απόηχο των Θεοφανείων

H Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (12.01.2021) όπου θα τεθούν τα περιστατικά στα Θεοφάνεια με τους αγιασμούς υδάτων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ορισμένες απο τις περιπτώσεις απο τα όργανα της τάξης.

Όπως είχε αποφασιστεί από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η γιορτή των Θεοφανείων και ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελούνταν εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιούνταν λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

“Όπου έχουμε περιστατικά που δεν τηρήθηκε η εγκύκλιος και η επιστολή του Αρχιεπισκόπου θα επιληφθεί η συνεδρίαση της Ιεράς Διαρκούς Συνόδου που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου”, είπε στο newsit.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων