30/12/2020 30/12/2020 Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προαναγγέλλει τη διαδικτυακή διεξαγωγή του Συνεδρίου «Εθνοσυνέλευση των Νέων» κατά το διήμερο της 3 ης και 4 ης Ιανουαρίου 2021. Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεγάλες εκδηλώσεις των 261 Συνοδικών και Περιφερειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τις οποίες έχει προγραμματίσει η Ιερά Σύνοδος για την...
30 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:00

Συνέδριο της ΔΙΣ: “Εθνοσυνέλευση των Νέων”

Διαδώστε:
Συνέδριο της ΔΙΣ: “Εθνοσυνέλευση των Νέων”

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προαναγγέλλει τη διαδικτυακή διεξαγωγή του Συνεδρίου «Εθνοσυνέλευση των Νέων» κατά το διήμερο της 3 ης και 4 ης Ιανουαρίου 2021.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεγάλες εκδηλώσεις των 261 Συνοδικών και Περιφερειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τις οποίες έχει προγραμματίσει η Ιερά Σύνοδος για την απόδοση της δέουσας τιμής στους Αγωνιστές της Επαναστάσεως του 1821 το ερχόμενο έτος, οπότε συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξή της.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Ακολούθως, θα τελεστεί μνημόσυνο εις μνήμην του πρώτου Κυβερνήτου, Ιωάννου Καποδίστρια και των μελων της ‘Α εν Επιδαύρω Εθνικής Συνελεύσεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου.

Με την πανηγυρική ανάγνωση της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας από την Α’ Εθνική Συνέλευση (Επίδαυρος 1/1/1822) πραγματοποιείται η έναρξη του Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν νέες και νέοι από όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τις πρώτες πολιτειακές πράξεις του σύγχρονου ελληνικού κράτους και να εκφράσουν τις απόψεις τους επ’ αυτών, με τη βοήθεια των συντονιστών.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει με μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Από τις διαδικτυακές διευθύνσεις www.ekklisia1821.gr, www.facebook.com/ekklisia1821, www.twitter.com/ekklisia1821 οι εργασίες του Συνεδρίου θα αναμεταδίδονται ζωντανά.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων