17/03/2022 17/03/2022 Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας της Ελλάδος και Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού τόνισαν στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες.  Μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής αποτελουμένη από τον κ. Θεόδωρο Κουτσογιαννόπουλο, Περιφερειακό Σύμβουλο στα Θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας...
17 Μαρτίου, 2022 - 15:00

Συνεργασία Εκκλησίας και Περιφέρειας Αττικής για τον θρησκευτικό τουρισμό

Διαδώστε:
Συνεργασία Εκκλησίας και Περιφέρειας Αττικής για τον θρησκευτικό τουρισμό

Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας της Ελλάδος και Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού τόνισαν στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των δύο πλευρών τις προηγούμενες ημέρες. 

Μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής αποτελουμένη από τον κ. Θεόδωρο Κουτσογιαννόπουλο, Περιφερειακό Σύμβουλο στα Θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, και τις κ.κ. Αθηνά Καλύβα, Προϊσταμένη της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, και 3 Φωτεινής Σιώτα, Προϊσταμένης του Τμήματος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στα Γραφεία της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αθήνα.

Η ωριαία και πλέον συνάντηση εργασίας με την παρουσίακαι του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, Γραμματέα του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος της Ι. Συνόδου, είχε ως σκοπό την ανταλλαγή σκέψεων πάνω σε σημαντικά και επίκαιρα θέματα που αφορούν την Εκκλησία της Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής και τον σχεδιασμό κοινών δράσεων σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην ως άνω Περιφέρεια.

Μελετήθηκαν εκτενώς όλες οι κινήσεις που έχουν στοχευμένα γίνει μέχρι σήμερα από το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων σε σχέση τόσο με τις Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και με Περιφέρειες ενδιαφέροντος στην Ελληνική Επικράτεια κατά την εικοσαετή παρουσία της ως άνω Συνοδικής Υπηρεσίας του Επιτελικού Οργανισμού Διοικήσεως της Εκκλησίας, καθώς και νέες και καινοτόμες προτάσεις που οφείλουν να μελετηθούν και να δρομολογηθούν για την περαιτέρω σύσφιξη και συνεργασία με τον κάθε Φορέα, δηλαδή την Εκκλησία της Ελλάδος και την Περιφέρεια Αττικής.

Αποφασίστηκε όλες αυτές οι νέες προτάσεις συνεργασίας να αποτυπωθούν το συντομότερο δυνατό σε σχετικό προς τούτο έγγραφο αίτημα της Περιφέρειας Αττικής προς το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος, Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής και έδωσε σχετική αναμνηστική ευλογία, όρισε ως υπεύθυνο για τα πρακτικά θέματα υλοποιήσεως όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, υπό την ιδιότητά του ως Γραμματέως της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ο οποίος μετά τις εορτές του Πάσχα θα εισηγηθεί σχετικάπερί της δυνατότητας υλοποιήσεως των προτάσεων στα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου.

Μετά την λήξη της συναντήσεως ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματεύς συνόδευσε τα Μέλη της Αντιπροσωπείας στο Γραφείο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στον Οποίο υπέβαλαν τα σέβη τους και έλαβαν την σχετική ευλογία και έγκριση περί της κοινής συνεργασίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων