15/11/2022 15/11/2022 Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα επισκέφθηκε σήμερα τοι μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.  «Η συνεργασία με την Εκκλησία είναι πάντοτε πολύ σημαντική, ιδίως στα θέματα ενδοοικογενειακής βίας» τόνισε η Υφυπουργός και υπογράμμισε ότι «είναι σημαντική, επίσης, η συνεισφορά του Αρχιεπισκόπου και της...
15 Νοεμβρίου, 2022 - 15:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 - 15:23

Συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας στα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας

Διαδώστε:
Συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας στα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα επισκέφθηκε σήμερα τοι μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. 

«Η συνεργασία με την Εκκλησία είναι πάντοτε πολύ σημαντική, ιδίως στα θέματα ενδοοικογενειακής βίας» τόνισε η Υφυπουργός και υπογράμμισε ότι «είναι σημαντική, επίσης, η συνεισφορά του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας. Πολλές γυναίκες θύματα βίας απευθύνονται στις εκκλησίες, γι’ αυτό καλούμαστε να δουλέψουμε μαζί Εκκλησία και Πολιτεία».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε πολύ δημιουργική την συζήτηση που είχε με την κ. Συρεγγέλα και επεσήμανε ότι «το αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα παιδιά και η οικογένεια. Σε αυτό το σημείο συναντώνται οι προσπάθειες της Πολιτείας και της Εκκλησίας. Θέλουμε μία ειρηνική οικογένεια και μία καλή ανατροφή των παιδιών. Αλλωστε αν στο δέντρο κόψεις τις ρίζες μην περιμένεις καρπούς».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην δημιουργία εκκλησιαστικών παιδικών σταθμών και έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθούν με την υφυπουργό παιδικούς σταθμούς.

Στη συνέχεια τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ κ. Τόνια Αντωνίου.

Νωρίτερα

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο. 

Τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Αυτόνομης Εκκλησίας της Εσθονίας κ. Στέφανο υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης. 

Εν συνεχεία ο κ. Στέφανος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση και τον σεβασμό για την καλή σχέση μεταξύ των δύο Εκκλησιών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων