02/08/2019 02/08/2019 Ο Πρόεδρος της Δ.Ε του  «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων», Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Διευθυντής, αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 1/8/2019 τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο για να τον συγχαρούν διά την ανάληψη των καθηκόντων...
02 Αυγούστου, 2019 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2019 - 15:16

Συνεργασία εκκλησίας-κράτους για τους μετανάστες

Διαδώστε:
Συνεργασία εκκλησίας-κράτους για τους μετανάστες

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε του  «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων», Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Διευθυντής, αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 1/8/2019 τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο για να τον συγχαρούν διά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το μακροχρόνιο και πολυσχιδές έργο του Κέντρου μας στον τομέα της νομικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης προσφύγων και μεταναστών, καθώς και των παλιννοστούντων Ελλήνων από χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Ο  Υπουργός, αφού ανέπτυξε το σχεδιασμό του Υπουργείου και τις βασικές κατευθύνσεις της νέας Κυβέρνησης, εξέφρασε το θαυμασμό του για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και στον τομέα αυτό. Κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών είναι η εκκίνηση εποικοδομητικής συνεργασίας για την επιτυχή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την οποία βιώνει τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να διερευνηθεί συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων, οι λεπτομέρειες του οποίου θα οριστικοποιηθούν  το αμέσως προσεχές διάστημα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων