15/03/2022 15/03/2022 Τις προηγούμενες ημέρες μετά από σχετική πρωτοβουλία και πρόσκληση του Πρέσβεως της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. YESSEF VICTOR DORKHOM πραγματοποιήθηκε, στα Γραφεία της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, συνάντηση γνωριμίας με τον Aρχιμναδρίτη π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η ωριαία και πλέον συνάντηση γνωριμίας είχε σκοπό την...
15 Μαρτίου, 2022 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2022 - 13:45

Συνεργασία για τον θρησκευτικό τουρισμό με την Παλαιστίνη

Διαδώστε:
Συνεργασία για τον θρησκευτικό τουρισμό με την Παλαιστίνη

Τις προηγούμενες ημέρες μετά από σχετική πρωτοβουλία και πρόσκληση του Πρέσβεως της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. YESSEF VICTOR DORKHOM πραγματοποιήθηκε, στα Γραφεία της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, συνάντηση γνωριμίας με τον Aρχιμναδρίτη π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ωριαία και πλέον συνάντηση γνωριμίας είχε σκοπό την ανταλλαγή σκέψεων πάνω σε σημαντικά και επίκαιρα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Παλαιστίνης σχετικά με κινήσεις που πρέπει να δρομολογηθούν για την περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας των δύο λαών μέσω της ιστορίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και λοιπών δράσεων γνωριμίας με τον κάθε Φορέα.

Ο π. Σπυρίδων Κατραμάδος, υπό την ιδιότητα του Γραμματέως της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, μετέφερε αρχικά τις ευχές και ευλογίες τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, όσο και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Πρόεδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και στη συνέχεια ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Πρέσβη για το επιτελούμενο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε θέματα που αφορούν την ανάδειξη και προβολή των Θρησκευτικών και Πολιτιστικών Μνημείων της Εκκλησίας στην Ελλάδα, την προβολή των μοναστηριακών και εκκλησιαστικών προϊόντων, καθώς και τις δυνατότητες εκατέρωθεν επισκέψεων για το σκοπό της σύσφιξης των δεσμών φιλίας των δύο λαών μέσω του τουρισμού, της ιστορίας και του πολιτισμού.

Συμφωνήθηκε αμέσως μετά τις εορτές του Πάσχα ο Παλαιστίνιος Πρέσβης, συνοδευόμενος από συνεργάτες της Παλαιστινιακής Αρχής που ασχολούνται με τα θέματα του Τουρισμού και Πολιτισμού, να επισκεφθούν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, και τα Μέλη Αυτής στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου με σκοπό την αλληλογνωριμία και την εξέταση μίας σειράς κοινών δράσεων με σκοπό να συνταχθεί και υπογραφεί στο άμεσο μέλλον ένα «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» αντίστοιχο με αυτό που θα υπογραφεί στα μέσα Μαΐου 2002 με την Κυβέρνηση της Ιορδανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων