07/12/2022 07/12/2022 Μία ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία ξεκινά ανάμεσα στο Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της για υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Ι.Π.Ε. Της απόφασης είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης κ.κ. Ιερώνυμο Β΄,...
07 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2022 - 20:20

Συνεργασία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Διαδώστε:
Συνεργασία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Μία ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία ξεκινά ανάμεσα στο Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της για υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Ι.Π.Ε.

Της απόφασης είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, όπου είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση και εκδηλώθηκε η επιθυμία για συνεργασία. Ακολούθησε η πρόσκληση προς το Ι.Π.Ε. για να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στην Κοζάνη και να συζητηθούν οι όροι του Συμφώνου Συνεργασίας.

Το παρόν έδωσε στη συνεδρίαση ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε. Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον κ. Περιφερειάρχη, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου και όλα τα μέλη του, παρουσίασε εν συντομία το Ι.Π.Ε., τους στόχους του και τις δράσεις του. Ανέφερε επίσης ότι το Ι.Π.Ε. ήδη συνεργάζεται με τις Ι. Μητροπόλεις της περιοχής πραγματοποιώντας επιμορφωτικά προγράμματα, ενώ στόχος είναι τώρα να παρέχεται επιμορφωτικό – εκπαιδευτικό έργο και στους εργαζομένους των δομών της Περιφέρειας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη από την περιοχή.

Ακολούθησαν ερωτήματα από τα μέλη του Συμβουλίου σχετικά με τις δράσεις του Ι.Π.Ε. και το έργο του και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος, ο οποίος κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση για σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας και για εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη προς υπογραφή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων