03/04/2023 03/04/2023 Συνέρχεται από την Τρίτη 4 έως και την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 166ης Συνοδικής Περιόδου. Η ΔΙΣ αναμένεται να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Το ταξίδι στο Πατριαρχείο Αντιοχείας Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακαριώτατος Πρόεδρος Αυτής, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αναμένεται...
03 Απριλίου, 2023 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 9:27

Συνέρχεται από αύριο η ΔΙΣ για τον μήνα Απρίλιο

Διαδώστε:
Συνέρχεται από αύριο η ΔΙΣ για τον μήνα Απρίλιο

Συνέρχεται από την Τρίτη 4 έως και την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 166ης Συνοδικής Περιόδου.

Η ΔΙΣ αναμένεται να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Το ταξίδι στο Πατριαρχείο Αντιοχείας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακαριώτατος Πρόεδρος Αυτής, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αναμένεται να ενημερώσει τους Συνοδικούς Αρχιερείς για το πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε στο Παλαίφατο Πατριαρχείο Αντιοχείας προκειμένου να παραδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω τον Ιερών Μητροπόλεως και της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ για τους σεισμόπληκτους από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία.

Επίσης, δεν αποκλείεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα ενώ αναμένεται να οριστεί και ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την παραλαβή του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο.

Η έλευση του “Άξιον Εστί” τον Μάιο

Τέλος, πιθανόν να συζητηθεί και το θέμα της έλευσης της Ιεράς Εικόνας του “Άξιον Εστί” από το Άγιον Όρος. Υπενθυμίζεται ότι αρχική ημερομηνία έλευσης ήταν η 15η Μαρτίου 2023. Ωστόσο, η έλευση ακυρώθηκε εξαιτίας των αυξανόμενων ταραχών και συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Κοινότητα συμφώνησε η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας να έρθει τελικά στην Αθήνα και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στις αρχές του μηνός Μαϊου. Αναμένεται να υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση εντός των επόμενων ημερών οπότε θα καταρτιστεί και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων