31/10/2023 31/10/2023 Συνέρχεται από την Τετάρτη 1 έως και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 167ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκλογή του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου στη θέση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στις 9 Οκτωβρίου,  Αρχιγραμματέας ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης...
31 Οκτωβρίου, 2023 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2023 - 8:34

Συνέρχεται από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου η ΔΙΣ

Διαδώστε:
Συνέρχεται από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου η ΔΙΣ

Συνέρχεται από την Τετάρτη 1 έως και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 167ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκλογή του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου στη θέση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στις 9 Οκτωβρίου,  Αρχιγραμματέας ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης.

Αλλαγή είχαμε και στις θέσεις των Γραμματέων μετά την εκλογή του Α’ Γραμματέα, Αρχιμανδρίτη Σεραπίωνα Μιχαλάκη, στη θέση του Μητροπολίτη Παραμυθίας.

Αναλυτικότερα: 

Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου τοποθετήθηκαν:

α. Στη θέση του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο διακονών από του έτους 2005 στις Συνοδικές Υπηρεσίες και μέχρι πρότινος Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης.

β. Στη θέση του Α’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος.

γ. Στη θέση του Β’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου, ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου.

δ. Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Χατζηαντωνίου.

ε. Στη θέση του Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Δαρδανός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων