04/03/2024 04/03/2024 Συνέρχεται από την Τρίτη 5 έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 167ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως. Η συνεδρίαση της ΔΙΣ για τον μήνα Μάρτιο αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς θα είναι η πρώτη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για...
04 Μαρτίου, 2024 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 18:45

Συνέρχεται από τις 5 Μαρτίου η ΔΙΣ στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον “γάμο ομοφυλοφίλων”

Διαδώστε:
Συνέρχεται από τις 5 Μαρτίου η ΔΙΣ στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον “γάμο ομοφυλοφίλων”

Συνέρχεται από την Τρίτη 5 έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 167ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η συνεδρίαση της ΔΙΣ για τον μήνα Μάρτιο αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς θα είναι η πρώτη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον “γάμο ομοφυλοφίλων”, ο οποίος πέρασε στις 15 Φεβρουαρίου με 175 ΝΑΙ από την Βουλή. Ένα νομοσχέδιο το οποίο βρήκε κάθετα αντίθετη την Εκκλησία ενώ φαίνεται ότι δοκιμάζει και τη σχέση της Εκκλησίας με την Πολιτεία καθώς αρκετοί Μητροπολίτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους μετά την ψήφιση του νόμου.

Αυτή την χρονική περίοδο το ποντάρισμα στη λήθη από την πλευρά της κυβέρνησης φαίνεται να μην έχει αντίκτυπο καθώς πολλοί από τους εκκλησιαστικούς κόλπους όχι μόνο δεν λησμονούν, αλλά ήδη έχουν αναλάβει μέτρα. Ωστόσο, τον τελικό λόγο για τις επόμενες κινήσεις θα έχει η ΔΙΣ. «Είναι ένα θέμα, για το οποίο θα τοποθετηθούμε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα και θα αποφασίσουμε από κοινού», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ερωτηθείς για το θέμα.

Η δυσαρέσκεια δεν έχει να κάνει μόνο με τα 175 ΝΑΙ με τα οποία ο γάμος ομοφυλοφίλων έγινε νόμος του κράτους. Έχει να κάνει και με τον τρόπο τον οποίο η Πολιτεία αντιμετώπισε όλο αυτό το διάστημα την Εκκλησία, αλλά και τον τρόπο που στελέχη της κυβέρνησης αλλά και η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την έκβαση ενός νομοθετήματος το οποίο βρήκε ηχηρές αντιδράσεις στην κοινωνία.

Ο Μάρτιος συμπεριλαμβάνει δύο εορτές οι οποίες θα δείξουν ποια θα είναι η στάση της Εκκλησίας από εδώ και στο εξής. Η μία είναι η Κυριακή της Ορθοδοξίας η οποία φέτος θα εορταστεί στις 24 Μαρτίου και η άλλη η 25η Μαρτίου, ημέρα διπλής εορτής καθώς τιμούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την ημέρα έναρξης της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Αναμένεται να δούμε ποιες θα είναι η αποφάσεις, εφόσον παρθούν, για τη στάση απέναντι στους θεσμικούς άρχοντες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων