13/10/2021 13/10/2021 Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μήνα Οκτώβριο. Χθες δεν εκδόθηκε κάποιο ανακοινωθέν σχετικά με τα πεπραγμένα της πρώτης ημέρας με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στα θέματα τα οποία έχουν οριστεί να συζητηθούν στην Ημερήσια Διάταξη. Υπενθυμίζεται ότι συνεδρίαση αυτή γίνεται στον απόηχο της σύγκλισης της Ιεραρχίας για...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 8:27

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μήνα Οκτώβριο.

Χθες δεν εκδόθηκε κάποιο ανακοινωθέν σχετικά με τα πεπραγμένα της πρώτης ημέρας με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στα θέματα τα οποία έχουν οριστεί να συζητηθούν στην Ημερήσια Διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι συνεδρίαση αυτή γίνεται στον απόηχο της σύγκλισης της Ιεραρχίας για το 2021. Μεταξύ όσων συζητήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Διορθόδοξο Κέντρο στη Μονή Πεντέλης ήταν: τα προβλήματα που ανέκυψαν από την πανδημία, η ενότητα της Εκκλησίας και η υπακοή στο Συνοδικό Πολίτευμα, η ψήφιση σημαντικών κανονισμών, αλλά και η πλήρωση των κενών θέσεων των Ιερών Μητροπόλεων Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας, Αμοργού και Νήσων που διαμορφώνει ένα νέο τοπίο πλέον στο χάρτη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήταν μερικά μόνο από τα όσα απασχόλησαν τους συνολικά 77 Αρχιερείς που έλαβαν μέρος.

Η χθεσινές συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου

Το απόγευμα της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου καθώς και με τον Βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη.

Η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα επικαιρότητας, όπως είναι η πανδημία και οι επιπτώσεις της. Έκανε λόγο για σχέδιο ανάκαμψης, αλλά και οικονομική στήριξη του κόσμου, ενώ επεσήμανε ότι «χρειάζεται να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κόσμος έχει απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την Πρόεδρο και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την συνάντηση αυτή. Μίλησε, επίσης, για τα φοιτητικά του χρόνια, όπου τότε σε κάθε εκπαιδευτικό συλλαλητήριο γίνονταν λόγος για το Κυπριακό ζήτημα. Ευχήθηκε στην Πρόεδρο για τα καθήκοντά της καλώντας την «μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν πάντοτε να οιακοστροφείτε τα πράγματα και να βοηθάτε, ώστε Κύπρος και Ελλάδα να είναι κοντά».

Η Πρόεδρος υπογράμμισε, επίσης, ότι «το μείζον θέμα είναι να επανενώσουμε τον τόπο μας. Δεν είναι τόσο θετικές οι εξελίξεις, αλλά δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της δίκαιης διευθέτησης της επανένωσης της Κύπρου».

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων