08/02/2023 08/02/2023 Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου, για το μήνα Φεβρουάριο. Χθες η ΔΙΣ εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τους πληγέντες του φονικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία και αποφάσισε όπως συγκεντρωθεί βοήθειας σε συντονισμό με την Ελληνική Πολιτεία. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών...
08 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2023 - 9:55

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΙΣ για τον μήνα Φεβρουάριο

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΙΣ για τον μήνα Φεβρουάριο

Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου, για το μήνα Φεβρουάριο.

Χθες η ΔΙΣ εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τους πληγέντες του φονικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία και αποφάσισε όπως συγκεντρωθεί βοήθειας σε συντονισμό με την Ελληνική Πολιτεία.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τους Μητροπολίτες της Θράκης οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν κάθε βοήθεια στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε αναλυτικά: Υλική βοήθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Τουρκία & Συρία -Επιστολές σε Οικουμενικό Πατριάρχη, Πατριάρχη Αντιοχείας, Ερντογάν και Άσαντ

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον ΙΣΚΕ

Συνάντηση με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο περιθώριο των εργασιών της ΔΙΣ για τον Φεβρουάριο.

H συνάντηση έγινε ενόψει και της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΙΣΚΕ η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών.

Οι κληρικοί ευχήθηκαν έτη πολλά στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο και έβγαλαν μαζί του αναμνηστική φωτογραφία στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων