10/09/2019 10/09/2019 Πεδία συνεργασίας αναζητούν πολιτεία και εκκλησία, όπως διαφαίνεται από τις έως τώρα επαφές που έχουν εκπρόσωποι των παραγωγικών υπουργείων με την Εκκλησία της Ελλάδας. Οι συναντήσεις αυτές, εκτός από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα έχουν και ουσιαστικό. Το απόγευμα στις 18.00, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο....
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2019 - 20:14

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αρχιεπ. Αθηνών με τα παραγωγικά υπουργεία- Στο επίκεντρο ο προσκυνηματικός τουρισμός

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αρχιεπ. Αθηνών με τα παραγωγικά υπουργεία- Στο επίκεντρο ο προσκυνηματικός τουρισμός

Πεδία συνεργασίας αναζητούν πολιτεία και εκκλησία, όπως διαφαίνεται από τις έως τώρα επαφές που έχουν εκπρόσωποι των παραγωγικών υπουργείων με την Εκκλησία της Ελλάδας. Οι συναντήσεις αυτές, εκτός από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα έχουν και ουσιαστικό.

Το απόγευμα στις 18.00, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έχει ήδη συναντηθεί και με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι υπάρχει μία εξαιρετική συνεργασία με την Εκκλησία, η οποία και θα συνεχιστεί, ώστε να λυθούν πολλά αμοιβαία ζητήματα και θέματα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος προσέθεσε πως θα υπάρξει στενή συνεργασία για το καλό του λαού.

Από το υπουργείο Τουρισμού έχει ανακοινωθεί ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη του προσκυνηματικού-θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ενισχύεται σημαντικά και αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για τη χώρα.

Ήδη με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού προωθείται η «Κοινή Επιτροπή Εκκλησίας και Υπουργείου Τουρισμού».

Επίσης, αναχώρησε σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 για την Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκεί Διεθνή Έκθεση Τουρισμού.

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, ως επικεφαλής, και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Ευάγγελο Φεγγούλη Μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του ως άνω Γραφείου.

Η Εκκλησία της Ελλάδος στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και του Υπουργείου Τουρισμού φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού στην Ρωσία (Μόσχα και Αγία Πετρούπολη) στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες συνεκθέτες.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διατεθούν επικαιροποιημένο ξενόγλωσσο (ρωσικά, αγγλικά, κλπ.) έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην Έκθεση, θα γίνουν με την παρουσία του Προξένου της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη και του κ. Πολύκαρπου Ευσταθίου, Διευθυντού του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνει στην Αγία Πετρούπολη μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019. Κατά το διάστημα αυτό θα δοθεί η ευκαιρία συναντήσεων με Εκκλησιαστικούς και με άλλους Κρατικούς και Ιδιωτικούς Φορείς της Ρωσίας και επαγγελματίες του Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του Ιουλίου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο υπουργείο με πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κ. Λούλης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες – συνεργάτες του Υπουργού.

Ο νέος Υπουργός Τουρισμού και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν εκτενώς από τον π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο για τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες και εργασίες του Συνοδικού Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος που αφορούν κυρίως την συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις, την πραγματοποίηση Πανελληνίων Συνεδρίων, την έκδοση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, και την συμμετοχή σε Διακρατικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, και εξήρε την συστηματική και επαινετική εργασία και προσπάθεια της Εκκλησίας της Ελλάδος στον τομέα της αναπτύξεως και προωθήσεως του Θρησκευτικού Τουρισμού. Υποσχέθηκε και δεσμεύθηκε για την πλήρη στήριξη στο όλο εγχείρημα της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη συνέχιση της άριστης και υποδειγματικής συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Κυβερνήσεως στους πιο πάνω τομείς κοινών δράσεων.

Τονίστηκε εκ μέρους και των δύο πλευρών, Εκκλησίας και Κυβερνήσεως, η αναγκαιότητα της συνεχίσεως της παρουσίας της Εκκλησίας σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και η μελέτη για την συμμετοχή σε νέες αγορές εντός και εκτός Ευρώπης, η συμμετοχή της και η χρηματοδότησή της μέσω Διακρατικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων περί Τουρισμού και Πολιτισμού, ενώ ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε για την συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού και ως προς την πραγματοποίηση του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου επί των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού), το οποίο θα λάβει χώρα, υπό τον Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, στην Ήπειρο από 8 έως και 10 Νοεμβρίου 2019, με γενικό θέμα: «ΗΠΕΙΡΟΣ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ – ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ».

Τα μέλη της συνοδικής επιτροπής (2019-2021

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Πρόεδρος:
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος 210-7272282, 210-7272993

Ἀντιπρόεδρος:
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος καί Ἰθάκης κ. Θεόφιλος.

Μέλη:
1. Θεοφιλ. Ἐπίσκοπος Φαναρίου κ. Ἀγαθάγγελος
2. Αἰδεσιμ. Πρωτ. Εὐάγγελος Φεγγούλης
3. Ἀξιότιμος κ. Γεώργιος- Σταῦρος Κούρτης
4. Ἐλλογιμώτατος κ. Ἀλέξανδρος Σταυρόπουλος
5. Ἐλλογιμώτατος κ. Θεόδωρος Πιτταράς
6. Ἐλλογιμώτατος κ. Βασίλειος Τζέρπος
7. Ἐλλογιμώτατος κ. Ἀθανάσιος Ραφτόπουλος
8. Ἀξιότιμος κ. Θεόδωρος Γιωργάκης
9. Ἀξιότιμος κ. Χρῆστος Πετρέας

Αναπληρωμαπτικά Μέλη:
1. Ἐρίτιμος κ. Ἐρίτιμος κ. Ἀγγελική Βαρελᾶ
2. Ἀξιότιμος κ. Παναγιώτης Πόγκας

Γραμματεύς:
Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος
(τηλ. 210-7272282, 6976204429).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων