03/10/2022 03/10/2022 Με αυστηρά μέτρα προστασίας ξεκινά η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, το Διοικητικό Όργανο της Εκκλησίας, η οποία συνεδριάζει από τις 4 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2022. Μετά το περιστατικό με τον ιερομόναχο τον Ιούνιο του 2021, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και κατά τη διάρκεια της δίκης του στο Συνοδικό Δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό, έριξε...
03 Οκτωβρίου, 2022 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2022 - 18:21

Συνοδικό Μέγαρο: Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκινά η Ιεραρχία – Tι άλλαξε μετά την επίθεση με βιτριόλι και τον COVID-19

Διαδώστε:
Συνοδικό Μέγαρο: Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκινά η Ιεραρχία – Tι άλλαξε μετά την επίθεση με βιτριόλι και τον COVID-19

Με αυστηρά μέτρα προστασίας ξεκινά η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, το Διοικητικό Όργανο της Εκκλησίας, η οποία συνεδριάζει από τις 4 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2022.

Μετά το περιστατικό με τον ιερομόναχο τον Ιούνιο του 2021, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και κατά τη διάρκεια της δίκης του στο Συνοδικό Δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό, έριξε βιτριόλι σε μητροπολίτες τραυματίζοντας επτά εξ αυτών, τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί.

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Λίγους μήνες μετά το πρωτοφανές περιστατικό βίας για την Εκκλησία της Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2021, η Ιεραρχία είχε συνεδριάσει στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης. Φέτος, όμως επιστρέφει στο σπίτι της, στο Συνοδικό Μέγαρο, έπειτα από τρία χρόνια λόγω των αυστηρών περιορισμών για τη διασπορά το COVID 19, προκειμένου να ξεκινήσει τις τακτικές της εργασίες για το έτος 2022.

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Για να εισέλθει πλέον κάποιος στο κτήριο που στεγάζονται οι Υπηρεσίες της Εκκλησίας της Ελλάδος χρειάζεται κάρτα επισκέπτη. Περισσότερο ελαστικά είναι τα μέτρα για τους δημοσιογράφους αλλά η είσοδος από την Ιασίου 1 επιτρέπεται μόνο σε διαπιστευμένους συντάκτες.

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Η μικρή σιδερένια πόρτα δίπλα από τη συρόμενη που σταθμεύουν τα οχήματά τους οι Ιεράρχες, παραμένει πάντα κλειστή και ανοίγει μόνο όταν πρόκειται να περάσει πολίτης ή κληρικός για συγκεκριμένο σκοπό.

Μετά την επίθεση με βιτριόλι στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ακόμη πιο αυστηρά είναι τα μέτρα ασφάλεια από την είσοδο που διέρχεται ο Αρχιεπίσκοπος και άλλοι ιεράρχες καθώς έχει τοποθετηθεί μαγνητική πύλη και ελέγχονται αυστηρά όλοι όσοι εισέρχονται όπως επίσης και τα αντικείμενα που κουβαλούν.

Μετά την επίθεση με βιτριόλι στο Συνοδικό Δικαστήριο (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Από την είσοδο της Ιεράς Μονής Πετράκη, στη Γενναδίου 13, πίσω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η πρόσβαση είναι ελεύθερη μέχρι το Συνοδικό Παρεκκλήσι των Ασωμάτων. Η σιδερένια πόρτα που οδηγεί παραμένει εδώ και πολλά χρόνια κλειστή και ανοίγει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Τα μέτρα για τον COVID -19

Σε ότι αφορά τα μέτρα για τον COVID – 19 είναι μάλλον προαιρετικά και υπόκειται στην προσωπική φροντίδα και μέριμνα του κάθε ιεράρχη να προστατευτεί από τη διασπορά της πανδημίας.

Η επίθεση με το βιτριόλι

Στις 23 Ιουνίου 2021 ένας ιερομόναχος επιτέθηκε στα μέλη του Δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, τα οποία επρόκειτο να επικυρώσουν την ποινή της καθαίρεσης που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό.

Μετά την επίθεση με βιτριόλι στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο πρώην ιερομόναχος είχε κρυμμένα στα άμφιά του δύο μπουκάλια με βιτριόλι τα οποία έριξε στα χέρια και στο πρόσωπο των ιεραρχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών το θειικό οξύ το προμηθεύθηκε από το διαδίκτυο. Όταν κατάλαβε ότι και στο δεύτερο βαθμό η ποινή θα ήταν ίδια με την πρωτόδικη τότε άρχιζε να λούζει με το καυστικό υγρό τους ιεράρχες κατηγορώντας τους ότι «ήταν μιλημένοι από τον Βεροίας».

(XΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Το Συνοδικό Μέγαρο γέμισε με αίματα και καμένα από το καυστικό υγρό ράσα. Οι ιερείς που τραυματίσθηκαν ήταν οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως κ. Ανδρέας, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Κηφισιάς κ. Κύριλλος, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος και Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

(XΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ήταν δέκα καθώς εκτός από τους επτά Μητροπολίτες τραυματίσθηκαν ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη καθώς και ακόμη δύο δικηγόροι. Οι ιεράρχες μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και στο Λαϊκό Nοσοκομείο.

(XΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Ο 38χρονος σήμερα καθαιρεμένος ιερέας, ανήκε παλαιότερα ανήκε στο δυναμικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και αργότερα σε αυτό της Μητρόπολης Βέροιας.

(XΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Τα παραπτώματά του είχαν να κάνουν με υπόθεση ναρκωτικών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων