20/11/2023 20/11/2023 Ιερείς νεότητος, Κατηχητές και Κατηχήτριες αλλά και υπόλοιποι Συνεργάτες στην ποιμαντική της νεότητος από την 18η και την 20η αρχιερατική περιφέρεια της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών συναντήθηκαν και συζήτησαν θέματα κατήχησης των παιδιών και των νέων καθώς και στήριξης της οικογένειας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στην πολυ-λειτουργική αίθουσα του Συνδέσμου «Σήμαντρο», στο οποίο...
20 Νοεμβρίου, 2023 - 11:13

Συζητώντας για την ποιμαντική της νεότητος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Διαδώστε:
Συζητώντας για την ποιμαντική της νεότητος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ιερείς νεότητος, Κατηχητές και Κατηχήτριες αλλά και υπόλοιποι Συνεργάτες στην ποιμαντική της νεότητος από την 18η και την 20η αρχιερατική περιφέρεια της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών συναντήθηκαν και συζήτησαν θέματα κατήχησης των παιδιών και των νέων καθώς και στήριξης της οικογένειας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στην πολυ-λειτουργική αίθουσα του Συνδέσμου «Σήμαντρο», στο οποίο πραγματοποιούνται πολλές δράσεις ποιμαντικού και φιλανθρωπικού σκοπού της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Παρευρέθηκαν επίσης οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των δύο περιφερειών Αρχιμ. Αλέξιος Γιαννιός και Πρωτοπρ. Νικόλαος Σιάτος αντιστοίχως.

Στην εκδήλωση εισαγωγικές ομιλίες πραγματοποίησαν:

· Ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, Γεν. Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας, ο οποίος μετέφερε προς τους όλους τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου. Τόνισε την ιστορικότητα και αναγκαιότητα της κατήχησης στην εποχή μας αλλά και την αναγκαιότητα της συνεργασίας, στην οποία αποσκοπούν οι συναντήσεις αυτές.

· Ο Πρωτορπ. Αντώνιος Καλιγέρης, Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίταση της ανάγκης ολοκληρωμένης ποιμαντικής προσέγγισης και συμβουλευτικής της σύγχρονης οικογένειας και παρουσίασε διεξοδικά την «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδο-οικογενειακής βίας».

· Η Εκπαιδευτικός κ. Ελένη Φωτοπούλου, Κατηχήτρια στην ενορία Αγίας Παρασκευής, η οποία αναφέρθηκε –κυρίως μέσα από την πλούσια παιδαγωγική και κατηχητική εμπειρία της- σε βασικούς άξονες προσέγγισης και διδασκαλίας σε παιδιά και νέους των αληθειών της πίστεώς μας.

Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, σε πολύ ζωντανούς ρυθμούς. Η ενορία Φανερωμένης φρόντισε για νηστήσιμο κέρασμα προς όλους, ενώ το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας διένειμε βιβλία στους Ιερείς και στα Στελέχη της κατήχησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων