05/06/2019 05/06/2019 Παρουσία πλήθους κόσμου τελέσθηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ τα εγκαίνια των δύο νέων Στεγών Υποστηριζόμενης διαβίωσης “Αθανάσιος Μαρτίνος 1&2” του Ιδρύματος “Μαρία Κόκκορη” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σήμερα το απόγευμα στο παράρτημα του Ιδρύματος στο Βαρνάβα Αττικής. Τα εγκαίνια τίμησε με την υψηλή παρουσία του ο Εξοχώτατος Πρόεδρος...
05 Ιουνίου, 2019 - 13:11

Τα εγκαίνια στον Βαρνάβα μέσα από την κάμερα του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Διαδώστε:
Τα εγκαίνια στον Βαρνάβα μέσα από την κάμερα του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέσθηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ τα εγκαίνια των δύο νέων Στεγών Υποστηριζόμενης διαβίωσης “Αθανάσιος Μαρτίνος 1&2” του Ιδρύματος “Μαρία Κόκκορη” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σήμερα το απόγευμα στο παράρτημα του Ιδρύματος στο Βαρνάβα Αττικής. Τα εγκαίνια τίμησε με την υψηλή παρουσία του ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Προσήλθαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.Κωνσταντίνος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Ηλείας κ. Γερμανός, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Γλυφάδας κ. Αντώνιος και ο Επίσκοπος Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος. Μετά τον Αγιασμό παρουσιάστηκε ένα τρίλεπτο βίντεο με την δράση των τελευταίων δέκα ετών του Ιδρύματος, στο «τιμόνι» του οποίου βρίσκεται ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης ως Διευθυντής του.

Παρευρέθηκαν επίσης ως εκπρόσωποι της Κυβέρνησης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο πρώην Υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και Στρατηγοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε το σχετικό βίντεο του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ από τα εγκαίνια

 

«Είμαι συγκινημένος ευρισκόμενος σε αυτό εδώ τον χώρο και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον π. Νικόδημο (σ.σ. Φαρμάκη)», είπε αρχικά, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του για το σπουδαίο έργο που εγκαινιάστηκε σήμερα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κυρό Κλεόπα ο όποιος εξασφάλισε όλη αυτή την έκταση για την Εκκλησία και μίλησε για τον μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο στου οποίου την ποιμαντική μέριμνα ανήκει η έκταση αυτή, ενώ αναφέρθηκε και στις οικογένειες που έχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες καθώς και στην αγωνία τους για το τί θα γίνει με αυτά τα παιδιά όταν οι γονείς τους φύγουν από αυτό τον κόσμο.

Ακολούθως μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αδειοδότηση αλλά και στην προσφορά του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου τον οποίο ευχαρίστησε και ευχήθηκε ο Θεός να τον ενισχύει. Ο Μακαριώτατος είπε επίσης ότι εκκλησία δεν κοιτάζει πρόσωπα, ομάδες, παρατάξεις, αφού για εμάς όλοι είναι παιδιά της Εκκλησίας. Ακόμα τόνισε την ανταπόκριση και από το Υπουργείο Υγείας και από την κυρία Δούρου, ενώ είπε ακόμη ότι αυτός ο χόρος προορίζεται για αυτά τα παιδιά και θα γίνουν σε λίγο κι άλλες δομές. Κατέληξε λέγοντας ότι αυτό το κέντρο είναι ένα μήνυμα στην δική μας εποχή που μας λέει οτι η Εκκλησία, η Πολιτεία και οι ιδιώτες όταν το θελήσουν, μονιάσουν και συνεργαστούν μπορούν να κάνουν πολλά.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα Πάνω/Κάτω βέλος για να αυξήσετε ή να μειώσετε ένταση.
Μετά την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος προέβη στην βράβευση του κ. Μαρτίνου και των δωρητών της έκτασης που χτίστηκε η μονάδα ανακούφισης ατόμων με σύνδρομο down, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε η απόκαλυψη της πλάκας των εγκαινίων και στη συνέχεια η ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του κ.Μαρτίνου στους εσωτερικούς χώρους των δύο νέων σύγχρονων και καλαίσθητων εγκαταστάσεων.

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος / Δημήτρης Νομικός
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων