26/03/2021 26/03/2021 Τις πρώτες σκέψεις αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, συζήτησαν -σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr- ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί. Η συνάντηση έγινε μετά από συνεννόηση και των δύο. Οι ίδιες πηγές...
26 Μαρτίου, 2021 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 13:27

Τα μέτρα στις εκκλησίες ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, επί τάπητος στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό

Διαδώστε:
Τα μέτρα στις εκκλησίες ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, επί τάπητος στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό

Τις πρώτες σκέψεις αναφορικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, συζήτησαν -σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr- ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί. Η συνάντηση έγινε μετά από συνεννόηση και των δύο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος  θα ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει στις αρχές Απριλίου, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών

Με την παρουσία πιστών και την αναλογία ένα άτομο ανά 25 τ.μ. θα λειτουργήσουν και σήμερα οι καθεδρικοί ναοί των δήμων της χώρας, κατά τη Β’ Στάση των Χαιρετισμών, όπως έγινε και κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποτιμήσει την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση και δεν αποκλείεται το απόγευμα να έχουμε την ανακοίνωση νέων διορθωτικών μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η κατ’ εξαίρεσιν παρουσία πιστών (με αριθμητικούς περιορισμούς) κατά τη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, κυρίως σε ό,τι αφορά την Περιφορά του Επιταφίου και το βράδυ τη Ανάστασης, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις ο κόσμος συγκεντρώνεται έξω από τους ναούς και δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος ή αριθμητικοί περιορισμοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων