10/07/2022 10/07/2022 Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη. Στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ και ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στο ιερό μνημόσυνο...
10 Ιουλίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2022 - 16:30

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη.

Στη Θεία Λειτουργία που τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ και ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στο ιερό μνημόσυνο συμμετείχαν επίσης οι Σεβ. Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Ο π. Αδαμάντιος, ο οποίος ήταν Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Ψυχίατρος, υπήρξε στενός συνεργάτης του Μακαριωτάτου. Διετέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συμβάλλοντας στην αρμονική λειτουργία των ενοριών αυτής, και Γενικός Διευθυντής στη Διεύθυνση Ποιμαντικής Μερίμνης, Πολιτισμού και Επικοινωνίας.

Υπήρξε ο πρωτεργάτης στην ίδρυση του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς ανέλαβε με μεγάλη προθυμία και ιδιαίτερο ζήλο να κάνει πράξη το όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου για την μέριμνα και στήριξη των ποιμένων, την λεγόμενη «ποιμαντική των ποιμένων», υπηρετώντας το από την θέση του Διευθυντή του Ιδρύματος από το έτος 2010 μέχρι την κοίμησή του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων