23/01/2022 23/01/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως τελέσθηκε σήμερα τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μαγαλοπόλεως Ιερεμίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου, και του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, οποίος,...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2022 - 18:11

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως τελέσθηκε σήμερα τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μαγαλοπόλεως Ιερεμίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου, και του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, οποίος, κατά προτροπή του  Τοποτηρητή κ. Ευσταθίου, κήρυξε το Θείο Λόγο.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μίλησε επί της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής και για τη ζωή, την προσωπικότητα, την ποιμαντορία και το επιστημονικό και θεολογικό έργο του κεκοιμημένου Ιεράρχου, καρπός των οποίων είναι η προς το πρόσωπό του αγάπη, σεβασμός και τιμή του ποιμίου και ευχαρίστησε, εκ μέρους και των άλλων Αρχιερέων, τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή για την παρουσία του.

Κατακλείων την Ακολουθία, στην οποία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Δημητσάνας και Μεγαλοπόλεως, πολλοί κληρικοί, Μοναχές, εκπρόσωποι των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί πιστοί, εκδήλως συγκεκινημένοι, ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος ανέφερε προς αυτούς χαρακτηριστικά: «Όπως ο Κύριος είπε στους μαθητές Του, εάν με αγαπάτε να τηρήσετε τις εντολές μου, έτσι και σεις, αν τιμάτε τη μνήμη του μακαριστού Ποιμενάρχου σας, να τηρείτε τις εντολές και τις υποθήκες του!», και τους συνεχάρη όλους, κληρικούς και λαϊκούς για την τιμή και τον σεβασμό που υπέδειξαν προς το πρόσωπο του κεκοιμημένου Ιεράρχου.

Το εσπέρας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ιεράς Μητρόπολης στην Αθήνα, θα τελεσθεί Δισαρχιερατικός Εσπερινός, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και του υπ’ αυτού προς τούτο προσκληθέντος Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου.

Πηγή φωτογραφιών: Ιερά Μητρόπολη Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων