07/02/2022 07/02/2022 Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, με αφορμή τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων ετών από την εκλογή του Μακαριωτάτου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Μεγάρων και Σαλαμίνος...
07 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2022 - 12:50

Θεία Λειτουργία για την επέτειο εκλογής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία για την επέτειο εκλογής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, με αφορμή τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων ετών από την εκλογή του Μακαριωτάτου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι, εκπροσωπώντας τον κλήρο της Αρχιεπισκοπής, οι ιερείς που διακονούν στα νοσοκομεία που βρίσκονται εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, Διευθυντές Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο π. Βαρνάβας ευχήθηκε στον Μακαριώτατο να του δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα και το έργο του, ώστε να μας διδάσκει με την απλότητα, την ταπείνωση και την διάκρισή του.

Στην συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του και ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους στην λιτή, όπως είπε, Θεία Λειτουργία, η οποία μάς βοηθά να πάρουμε δύναμη για τον καθημερινό μας αγώνα. Με αφορμή την επέτειο της εκλογής του σημείωσε ότι «το να υπηρετήσεις την Εκκλησία από οποιαδήποτε θέση είναι ένα μεγάλο δώρο, γι’ αυτό και κάθε επέτειος είναι ένα γεγονός σημαντικό». Ανέφερε ότι ζούμε σε μία δύσκολη εποχή και υπογράμμισε ότι προβλήματα πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν, αλλά το ζήτημα είναι ο τρόπος της αντιμετώπισής τους. Ολοκληρώνοντας ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε, για ακόμη μία φορά, τους παρευρισκόμενους και όλους τους συνεργάτες του και ευχήθηκε να έχουμε την ελπίδα μας στον Θεό και όλες οι δυσκολίες θα περάσουν.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος μετέβη στο Συνοδικό Μέγαρο για να προεδρεύσει στην έναρξη των εργασιών της ΔΙΣ για τον μήνα Φεβρουάριο που αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Δεκατέσσερα χρόνια από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων