30/11/2023 30/11/2023 Στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα παρέστη συμπροσευχόμενος στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής,...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 14:54

Θεία Λειτουργία στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα

Στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα παρέστη συμπροσευχόμενος στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Ανδριόπουλο, τον αναπληρωτή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Παντζαρίδη και τον Αρχιδιάκονο Ιωάννη Μπούτση. Παρέστησαν, οι Επίσκοποι Τανάγρας κ. Απόστολος, Θεσπιών κ. Παύλος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, Φωτικής κ. Νεκτάριος, Καρυουπόλεως κ. Νεκτάριος, κλήρος και λαός.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ιδίως σε όσες και όσους γιορτάζουν.

Το ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται στην αυλή του μεγάρου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οδό Αγίας Φιλοθέης και πρόκειται για μνημείο που σχετίζεται με την ιστορία της πόλης και τη δράση μιας από τις πιο σπουδαίες αθηναϊκές προσωπικότητες της περιόδου της Τουρκοκρατίας, της αγίας Φιλοθέης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων