09/09/2021 12/09/2021 Σε ερώτημα που τέθηκε στη Συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για το τι θα γίνει στους Ιερούς Ναούς με τα επερχόμενα μέτρα σε κλειστούς χώρους, που τίθενται σε ισχύ από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ο Εκπρόσωπος Τύπου αυτής της Συνοδικής Περιόδου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος απάντησε: «Δεν γνωρίζω αν...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2021 - 0:27

Τι ανέφερε για εμβολιασμούς και μέτρα ο Εκπρόσωπος της ΔΙΣ

Διαδώστε:
Τι ανέφερε για εμβολιασμούς και μέτρα ο Εκπρόσωπος της ΔΙΣ

Σε ερώτημα που τέθηκε στη Συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για το τι θα γίνει στους Ιερούς Ναούς με τα επερχόμενα μέτρα σε κλειστούς χώρους, που τίθενται σε ισχύ από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ο Εκπρόσωπος Τύπου αυτής της Συνοδικής Περιόδου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος απάντησε:

«Δεν γνωρίζω αν θα τεθεί αύριο (σ.σ. το ζήτημα). Και θα περιμένουμε. Αν τεθεί, θα το συζητήσουμε, αλλά μέσα στους ναούς εμείς δεν μπορούμε να αποκλείουμε τους ανθρώπους ούτε να χωρίζουμε τους ανθρώπους. Θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να προέχουν τον εαυτό τους, να προσέχουν και τους αδερφούς δίπλα, που είναι κι εκείνοι εκκλησιαζόμενοι και προσεύχονται, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να επιβάλλουμε,  σεβόμενοι την ελευθερία του ανθρώπου, ποιος θα κάνει και ποιος δεν θα κάνει τι… Μέσα στον ναό δεν μπορούμε να βάζουμε ετικέτες στον καθένα, αλλά αυτά θα τα δούμε και με την Ιερά Σύνοδο…».

Όσο για το εάν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους ιερείς, ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεος απάντησε ότι το θέμα δεν υπάρχει στην αυριανή ημερήσια διάταξη, αλλά ότι εάν γίνει, θα συζητηθεί από την Ιερά Σύνοδο.

Ρεπορτάζ: Ευγενία Δίτσα

Κάμερα: Νίκος Πυθαρούλης

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων