08/02/2022 09/02/2022 Στα διάφορα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η ΔΙΣ αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου 2022 αμέσως μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος – Η συμβολή της Εκκλησίας στον αγώνα του 1821», την οποία διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί...
08 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2022 - 0:34

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος για την βεβήλωση της Μονής Σουμελά

Διαδώστε:
Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος για την βεβήλωση της Μονής Σουμελά

Στα διάφορα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η ΔΙΣ αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου 2022 αμέσως μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος – Η συμβολή της Εκκλησίας στον αγώνα του 1821», την οποία διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Ζητώντας του να σχολιάσει το γεγονός ότι κατά την περασμένη εβδομάδα η παλαίφατος Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στον Πόντο χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό από τριακονταμελές συγκρότημα χορευτών και τεχνικών ήχου και εικόνας σε μουσικό βίντεο, στο οποίο φαίνονται να τραγουδούν και να χορεύουν και υπό τον ήχο της καμπάνας, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «όλα αυτά είναι θλιβερά γεγονότα και δείχνουν την πλευρά της αθλιότητος που δεν είναι μόνο στην Τουρκία είναι και εδώ. Αυτό αντιμετωπίζεται μόνο όταν αποφασίσουμε να γίνουμε πιο σοβαροί και να εμβαθύνουμε περισσότερο στο νόημα της ζωής».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΣ: Με ευχές στον Αρχιεπίσκοπο και αναφορές στην Ουκρανία και στην Αγία Γη η πρώτη ημέρα

ΔΙΣ: Έντονη διαμαρτυρία για την Παναγία Σουμελά

 

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων