17/04/2021 17/04/2021 Ώρα: 10:45 Λίγο πριν τις 10 και μισή ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Τις δηλώσεις θα μεταδώσει η Κρατική τηλεόραση, όπως ενημέρωσε η Αρχιεπισκοπή μέσω του γραφείου τύπου. Ο Υπουργός κ. Κικίλιας έκανε δηλώσεις για αυτή τη συνάντηση στην κάμερα της...
17 Απριλίου, 2021 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2021 - 12:35

Τι έδειξε η συνάντηση του Κικίλια στην Αρχιεπισκοπή

Διαδώστε:
Τι έδειξε η συνάντηση του Κικίλια στην Αρχιεπισκοπή

Ώρα: 10:45

Λίγο πριν τις 10 και μισή ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Τις δηλώσεις θα μεταδώσει η Κρατική τηλεόραση, όπως ενημέρωσε η Αρχιεπισκοπή μέσω του γραφείου τύπου.

Ο Υπουργός κ. Κικίλιας έκανε δηλώσεις για αυτή τη συνάντηση στην κάμερα της ΕΡΤ ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Μακαριώτατος υπέρ των εμβολιασμών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις φαίνεται ότι οι δηλώσεις πρέπει να γίνονται σε ασφαλές περιβάλλον και ασφαλή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Αναμένεται ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής για τη συνάντηση αυτή όπως άλλωστε έπραξαν και τη χθεσινή μέρα προκειμένου να προσκαλέσουν τους δημοσιογράφους να παρευρεθούν.

Παρόλα αυτά οι δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν δεν κατάφεραν να έχουν την οποιαδήποτε ενημέρωση  για την συνάντηση αυτή ούτε καν στο τέλος αυτής, λόγω του ότι η ιδιωτική ασφάλεια του κτιρίου και όχι οι εκπρόσωποι του Γραφείου Τύπου τους έδειξαν την πόρτα της εξόδου.

Ωστόσο όσοι υπηρετούμε την ενημέρωση υπηρετούμε την αλήθεια, αντιμετωπίζοντας  πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις κάτω από τις οποίες γίνεται το ρεπορτάζ το οποίο φαίνεται ότι στον Εκκλησιαστικό χώρο είναι αρκετά πιο… δύσκολο από ότι στον πολιτικό.

Ώρα: 12:00 

Πάντως η επίσκεψη, του υπουργού υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και του Περιφερειακού Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr. Hans Kluge είχε να κάνει καθαρά με την πορεία της πανδημίας,και κυρίως για τους εμβολιασμούς.

Αν δε συζήτησαν κάποιο άλλο θέμα πάντως, θα είναι αρκετά παράδοξο το γεγονός ότι εδώ και μέρες υπάρχει μια πιεστική τάση να παρουσιάζεται η Εκκλησία ότι μιλά υπέρ των εμβολίων, ένα θέμα δηλαδή για το οποίο θα έπρεπε να  μιλούν οι επιστήμονες.

Άλλωστε λόγω και επιστημονικής έρευνας και γνώσεων θα μπορούν να πάρουν και την ευθύνη των όσων λένε και κυρίως για εμβόλια τα οποία τώρα δοκιμάζονται αν και για κάποια από αυτά νομίζουμε ότι όλοι έχουμε διαβάσει ότι υπάρχουν και κωλύματα.

Παρόλα αυτά ο  Dr. Hans Kluge στη συνάντηση αυτή αναφέρθηκε  στην προσφορά των εμβολίων και τόνισε ότι είναι σημαντικά τα μηνύματα που δίνει ο Αρχιεπίσκοπος για τον εμβολιασμό, χωρίς όμως να σκεφτεί ότι θα ήταν λίγο παρακινδυνευμένο να χρησιμοποιούν οι οργανισμοί, τους θεσμούς της Εκκλησίας για ανακοινώσεις τόσων σοβαρών θεμάτων όπως είναι η παρότρυνση του εμβολιασμού ή του μη εμβολιασμού.

Και από ότι φαίνεται δε θα μπορούσε ο κ. Kluge να μην εκφέρει άποψη και για το Άγιο Πάσχα, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είχε και έτοιμη γνώμη-παρότρυνση- οδηγία.

Είπε λοιπόν ο Ευρωπαίος διευθυντής:  «Δεδομένου ότι πλησιάζει ο εορτασμός του Ορθόδοξου Πάσχα θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να γιορτάσουν με ασφάλεια. Κατανοώ ότι υπάρχει κόπωση λόγω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο υπάρχει φως στο τούνελ και γι’ αυτό Μακαριώτατε σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Οι άνθρωποι πρέπει να αντέξουν λίγο ακόμη και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον».

Επίσης, ο κ. Kluge ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά της Εκκλησίας στους πρόσφυγες και μετανάστες

Έπειτα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος αναφέρθηκε, στις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας τονίζοντας πως είναι στενά συνδεδεμένες και αντιμετωπίζουν με κοινό αγώνα όλα τα κοινωνικά προβλήματα. «Η Εκκλησία και η Πολιτεία έχουν καταλάβει την ανάγκη αυτής της συνεργασίας και έτσι προχωρούν» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε ότι η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης καταβάλλει προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ενώ εξήρε και το έργο του υπουργού Υγείας. 

Επεσήμανε, ακόμη, ότι οι μικρές χώρες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της πανδημίας πιο δύσκολα, αφού εξαρτώνται από τις μεγάλες δυνάμεις και από εκείνους που έχουν τα μέσα να παράγουν όσα χρειάζονται και απαιτούνται και κάλεσε τον κ. Kluge να συμπαρασταθεί στην χώρα μας. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του τονίζοντας πως «σημαίνει πολλά για τους συμπολίτες μας και για εμάς όλους η συνεισφορά σας στην προσπάθεια να εξηγήσουμε στην κοινωνία τις ευεργετικές συνεπειες του εμβολιασμού.”

(πληροφορίες για τη συνάντηση από το ρεπορτάζ του ραδιοφώνου της εκκλησίας της Ελλάδος και σχόλια του ope.gr) 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες Χ. Μπόνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων