17/07/2019 17/07/2019 Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης   Στις 11 το πρωί της 17ης Ιουλίου 2019, έλαβε χώρα η ορκωμοσία της νέας σύνθεσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:      Σε πολύ καλό κλίμα η χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου  Η ορκωμοσίας της Βουλής θα πραγματοποιηθεί ένα 24ώρο μετά τη συνάντηση...
17 Ιουλίου, 2019 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2019 - 12:54

Τη νέα Βουλή όρκισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος – Σε πολύ καλό κλίμα η χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Διαδώστε:
Τη νέα Βουλή όρκισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος – Σε πολύ καλό κλίμα η χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης

 

Στις 11 το πρωί της 17ης Ιουλίου 2019, έλαβε χώρα η ορκωμοσία της νέας σύνθεσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Σε πολύ καλό κλίμα η χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου 

Η ορκωμοσίας της Βουλής θα πραγματοποιηθεί ένα 24ώρο μετά τη συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας κ.κ Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός αφού καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι τα άρθρα 3 και 13 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης, και το ζήτημα της έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για την κατανομή θέσεων κληρικών στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 2019.

Από τη πλευρά του ο Μακαριώτατος τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών για το κοινό καλό της πατρίδας, ενώ παράλληλα ευχήθηκε δύναμη, υπομονή και κουράγιο στο Πρωθυπουργό για το δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει.

Με ανάρτηση του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού ενώ συμφώνησαν να γίνει μια νέα αρχή μακριά από κάθε μικροκομματική εκμετάλλευση.

Στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο η Υπουργός Παιδείας το απόγευμα

Στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου είναι ο διάλογος είχε τονίσει η κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων της.

Η Υπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις την τόνισε αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών ότι στόχος είναι αρχικά το Υπουργείο να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος και στη συνέχεια να εφαρμόσει ένα πιο ελκυστικό πρόγραμμα διδασκαλίας που να είναι κατανοητό στους μαθητές.

Αναφορικά με τη μισθοδοσία του κλήρου ανέφερε ότι θα παραμείνει το ισχύον καθεστώς και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ανατρέποντας έτσι τα δεδομένα που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση έτσι ώστε οι κληρικοί να σταματήσουν να μισθοδοτούνται από το δημόσιο.

Όλα αυτά τα ζητήματα προφανώς και θα συζητηθούν και στη σημερινή συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών με την Υπουργό να κινείται στην ίδια γραμμή με τις χθεσινές τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού που αποτελούν δέσμευση της Κυβέρνησης έναντι της Εκκλησίας.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων