16/04/2019 16/04/2019 Την Διαβεβαίωσή του ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου έδωσε το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο Επίσκοπος Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος και αρκετοί κληρικοί. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στο νέο Επίσκοπο καλή δύναμη, πνευματική προκοπή και...
16 Απριλίου, 2019 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2019 - 13:02

Την Διαβεβαίωσή του έδωσε ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος

Διαδώστε:
Την Διαβεβαίωσή του έδωσε ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος

Την Διαβεβαίωσή του ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου έδωσε το πρωί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο Επίσκοπος Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος και αρκετοί κληρικοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στο νέο Επίσκοπο καλή δύναμη, πνευματική προκοπή και ευαρέσκεια στον Θεό και στους ανθρώπους. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει ένας θερμός πνευματικός σύνδεσμος με τον Μητροπολίτη Νικαίας τονίζοντας πως «τα σύνορά μας τα κοσμικά είναι συνεχόμενα, αλλά και οι σχέσεις μας είναι συνεχόμενες και πάντοτε και διακριτές, αλλά πνευματικές στο όνομα του Χριστού μας. Σήμερα, έδωσες την διαβεβαίωσή σου στον Αρχιεπίσκοπο και είπες ότι θα τον διακονείς με πίστη και αφοσίωση, όμως είναι το ίδιο σαν να διακονείς τον Μητροπολίτη Νικαίας. Έχεις, λοιπόν, μία ευχέρεια να εξυπηρετείς και την Ιερά Αρχιεπισκοπή και την ιερά Μητρόπολη ανάλογα με τις ανάγκες.

Ο Επίσκοπος Ευρίπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο υπογραμμίζοντας πως «όπου με προστάξετε εγώ υπακούοντας θα πορεύομαι και θα κηρύσσω Λόγο Χριστού».

“Ευγνωμονώ τον Μακαριώτατο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο, ευγνωμονώ και δοξάζω τον Θεό» είχε δηλώσει μετά την εκλογή του ο εψηφισμένος Βοηθός Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος στο δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο.

 

Η χειροτονία του ετελέσθη την Κυριακή 24 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος τέλεσε και την χειροτονία του νέου Επισκόπου.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Πειραιώς Σεραφείμ, Λευκάδος Θεόφιλος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κηφισιάς Κύριλλος, Περιστερίου Κλήμης, Γλυφάδας Αντώνιος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Προκόπιος.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων