09/07/2020 09/07/2020 Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. και ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερησίας διατάξεως. Η ΔΙΣ επεκύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως. Ακολούθως, η ΔΙΣ...
09 Ιουλίου, 2020 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 15:09

Το επίσημο ανακοινωθέν της σημερινής ΔΙΣ

Διαδώστε:
Το επίσημο ανακοινωθέν της σημερινής ΔΙΣ

Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. και ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Η ΔΙΣ επεκύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ακολούθως, η ΔΙΣ έλαβε γνώση της προσκλήσεως της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, περί της επικειμένης συνεδριάσεως την Τετάρτη 22 Ιουλίου της Επιτροπής για την μελέτη και την επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως αυτή ορίζεται από την Απόφαση του κ. Πρωθυπουργού Υ332 (ΦΕΚ 963 Β’/24-5-2011. Κατά την συνεδρίαση αυτή θα παραστούν : ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ως Πρόεδρος της ΕΚΥΟ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού, κ. Δανιήλ, ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και της επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, και ο κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ως Νομικός Σύμβουλος αυτής.

Τέλος η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων