16/03/2022 16/03/2022 Το μνημειώδες έργο “Άξιον Εστί” σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσία του Νίκου Θεοδωράκη, υιού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022, το απόγευμα. Το έργο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με σκοπό την ενίσχυση του οργανισμού “Χαμόγελο του παιδιού”. Αθρόα...
16 Μαρτίου, 2022 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 15:39

Το “Άξιον Εστί” στον Πειραιά υπό την Αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Το “Άξιον Εστί” στον Πειραιά υπό την Αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το μνημειώδες έργο “Άξιον Εστί” σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσία του Νίκου Θεοδωράκη, υιού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022, το απόγευμα. Το έργο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με σκοπό την ενίσχυση του οργανισμού “Χαμόγελο του παιδιού”.

Αθρόα ήταν η προσέλευση κοινού στο έργο, το οποίο αποπνέει μηνύματα για ειρήνη και αλληλεγγύη.

Το έργο έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο που παλεύει για την κατανόηση του σύμπαντος μέσα από πάθη, δυσκολίες, πολέμους. Αναφέρεται στο ότι στο τέλος οι λαοί δικαιώνονται.

Συμμετείχαν υποδειγματικά η παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα Ν. Πατρικίδου, υπό την διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου, καθώς και η γυναικεία χορωδία “Καλλιτεχνήματα”, υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Μιχαλοπούλου.

Επίσης συμμετείχε η χορωδία του μουσικού σχολείου Πειραιά, υπό την διεύθυνση του κ. Γεώργιου Κανδεβιώτη, με λυρικούς σολίστ τον π. Ζαφείριο Κουτελιέρη και τον π. Ειρηναίο Νάκο Γεν. Διευθυντή Ιδρύματος Μουσικής Ι.Α.Α. οι οποίοι ερμήνευσαν δεξιοτεχνικά τους ρόλους του ψάλτη και του λαϊκού τραγουδιστή αντίστοιχα.

Ξεχωριστή ήταν η απαγγελία των κειμένων από τον γνωστό ηθοποιό κ. Βασίλη Τραϊφόρο.

Τέλος πρέπει να τονίσουμε την καθοριστική συμβολή για την οργάνωση της εκδήλωσης του Δημάρχου Πειραιώς κ. Μώραλη, του Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων κ Μανωλάκου, καθώς και του καλλιτεχνικού διευθυντού του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κ. Γιοβανίδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων