05/11/2022 05/11/2022 Εκδόθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2022 το ΦΕΚ με την αναγνώριση των δύο νέων Μητροπολιτών Αιτωλίας & Ακαρνανίας και Γόρτυνος. Για τον μεν Αιτωλίας και Ακαρνανίας το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2022, μετά από πρόταση της Υπουργού Παιδείας, αναγνωρίζεται και καθίσταται Μητροπολίτης, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, κατά κόσμον Γεώργιος Κιαμέτης. Στο αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα...
05 Νοεμβρίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2022 - 20:20

Το ΦΕΚ με την αναγνώριση των νέων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Γόρτυνος

Διαδώστε:
Το ΦΕΚ με την αναγνώριση των νέων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Γόρτυνος

Εκδόθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2022 το ΦΕΚ με την αναγνώριση των δύο νέων Μητροπολιτών Αιτωλίας & Ακαρνανίας και Γόρτυνος.

Για τον μεν Αιτωλίας και Ακαρνανίας το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2022, μετά από πρόταση της Υπουργού Παιδείας, αναγνωρίζεται και καθίσταται Μητροπολίτης, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, κατά κόσμον Γεώργιος Κιαμέτης.

Στο αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε δύο ημέρες μετά αναγνωρίζεται και καθίσταται Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος, κατά κόσμον Αθανάσιος Ευσταθίου.

Μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις διαβεβαιώσεις που θα δώσουν οι νέοι Ιεράρχες ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ope.gr οι διαβεβαιώσεις αναμένεται να γίνουν την προσεχή Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και από την επομένη όλα είναι έτοιμα για την ενθρόνισή τους.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ενθρονίζεται ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Oριστικοποιήθηκε- και ανακοινώθηκε σε σχετική εγκύκλιο στις εκκλησίες- το πρόγραμμα της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ο κ.Δαμασκηνός θα αφιχθεί στην πλατεία του Μεσολογγίου στις 16:00 της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2022 και θα ακολουθήσει η τελετή στις 16:15 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ Ιερώνυμου.

Στο Αγρίνιο θα αφιχθεί στις 17:00 του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου 2022 και θα γίνει η υποδοχή στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στις θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων