24/05/2024 25/05/2024 Κατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης κατά τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 14ης Δεκεμβρίου 2023, θα διοργανωθεί 28 – 31 Μαΐου 2024 το Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Το Συνέδριο θα διοργανώσει η Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής...
24 Μαΐου, 2024 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2024 - 15:45

Το Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 28 – 31 Μαΐου

Διαδώστε:
Το Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 28 – 31 Μαΐου

Κατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης κατά τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 14ης Δεκεμβρίου 2023, θα διοργανωθεί 28 – 31 Μαΐου 2024 το Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Το Συνέδριο θα διοργανώσει η Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας, μετά την Ακολουθία του Αγιασμού και τον Χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα εκφωνηθεί η κεντρική Εισήγηση του Συνεδρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, με θέμα: «Η κατασκήνωση μετά την κορωνοϊό εποχή».

Το πρωί της Τετάρτης 29 Μαΐου, θα παρουσιάσουν τις Εισηγήσεις τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης, Ιεροκήρυκας και Υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης, με θέμα: «Κατήχηση και λατρευτική ζωή στην κατασκήνωση και μετά από αυτήν», η Ελλογιμωτάτη κ. Αγάπη Κανδυλάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων, με θέμα: «Κατασκήνωση: Ανάχωμα στην νεανική και εφηβική παραβατικότητα και βία», ο κ. Αθανάσιος Κανάκης, Ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Κουτσούρης, συνεργάτης του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «Από τα social media στην κοινωνία της κατασκήνωσης».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παρουσιάσουν τις Εισηγήσεις τους ο κ. Στέφανος Ζαφειρίου, Καθηγητής Υπολογιστικής Όρασης και Μηχανικής Μάθησης στο Imperial College London και ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», με θέμα: «Τεχνητή νοημοσύνη. Μπροστά στην πρόκληση» και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Θερμός, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Δρ Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, με θέμα: «Έμφυλες ταυτότητες: Η ετερότητα των προσώπων στην δημιουργία της συντροφικότητας».

Το πρωί της Πέμπτης 30 Μαΐου, οι Σύνεδροι θα επισκεφθούν την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής, στο Συνεδριακό Κέντρο της οποίας θα εκφωνήσει Εισήγηση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ελισαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας Αγίου Όρους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Αθανάσιος Τσαμπάζης, Γεωπόνος MSc του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει την τελευταία Εισήγηση του Συνεδρίου, με θέμα: «Οικολογική ευθύνη και συνείδηση από την εμπειρία της κατασκήνωσης». Μετά το πέρας της Εισηγήσεως θα παρουσιασθούν τα συμπεράσματα των ομάδων εργασίας του Συνεδρίου.

Το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοψη των συμπερασμάτων του Συνεδρίου και θα κατατεθούν προτάσεις για το επόμενο Συνέδριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων