06/06/2022 07/06/2022 Άκρως εποικοδομητικές συναντήσεις προέκυψαν κατά την παρελθούσα εβδομάδα από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, σε Ιερές Μητροπόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας. Οι συναντήσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, με την επίσκεψη του π. Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου,...
06 Ιουνίου, 2022 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2022 - 0:52

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως σε Ιερές Μητροπόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας

Διαδώστε:
Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως σε Ιερές Μητροπόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας

Άκρως εποικοδομητικές συναντήσεις προέκυψαν κατά την παρελθούσα εβδομάδα από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, σε Ιερές Μητροπόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, με την επίσκεψη του π. Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, όπου ο Σεβασμιώτατος επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος τον δέχτηκε με θέρμη και ακολούθησε μία πολύ δημιουργική συζήτηση, η οποία αποτέλεσε και την έναρξη της συνεργασίας Ι.Π.Ε. και Ι. Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Ο π. Θεολόγος παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο τα προγράμματα του Ι.Π.Ε. και εκείνος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το σύνολο της επιμορφωτικής δραστηριότητας του Ι.Π.Ε., ενώ εκδήλωσε την επιθυμία να υλοποιηθούν στην Ι. Μητρόπολη τα προγράμματα «Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας – προσφορά προς τον άνθρωπο» και «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (εξομολογητική)» κατά το επόμενο επιμορφωτικό έτος. Ο π. Θεολόγος συνομίλησε επίσης με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Αιδεσ. Πρωτοπρ. Ιγνάτιο Καλογεράκη και με τον Αιδεσ. Πρωτοπ. Δανιήλ Ρόμπου, συντονιστή των επιμορφωτικών προγραμμάτων για την Ι. Μητρόπολη και μέλος του Μητρώου Συντονιστών του Ι.ΠΕ., με τους οποίους συζήτησαν τις λεπτομέρειες της υλοποίησης των προγραμμάτων.

Το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2022, ο π. Θεολόγος παρευρέθηκε έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου στην προγραμματισμένη ιερατική σύναξη της Ι. Μητροπόλεως που έγινε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς. Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Ι.Π.Ε., καλωσόρισε τον π. Θεολόγο και κατά την προσφώνησή του τον ευχαρίστησε που έδωσε το παρόν στην σύναξη, ενώ εξήρε το έργο του Ι.Π.Ε. Ακολούθως ο π. Θεολόγος αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, παρουσίασε αναλυτικά στους ιερείς τα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. και τους στόχους τους, ενώ η συνάντηση έκλεισε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα σε Ι.Π.Ε. και Ι. Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Το απόγευμα της ημέρας ο π. Θεολόγος επισκέφθηκε την Ι. Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου, όπου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέας Ζίχνης, έλαβε χώρα η απονομή των πιστοποιητικών επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος του Ι.Π.Ε. «Συμβουλευτική σε Σύγχρονα Ζητήματα (εξομολογητική)», το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά τον παρελθόντα Δεκέμβριο και Ιανουάριο για τους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Η εν λόγω εκδήλωση έγινε παρουσία του επιχωρίου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και του Δημάρχου Ζιχνών κ. Παντελή Μπόζη, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, το οποίο συντόνισε εκ μέρους της Ι. Μητροπόλεως ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής, Αιδεσ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Βαμβακίδης, ο οποίος τυγχάνει και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων μέσα από τη συνεργασία Ι.Π.Ε. και Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Στην ομιλία του ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης αφού μετέφερες τις ευχές του Μακαριωτάτου, επαίνεσε την ολόθυμη συμμετοχή και τις συνθετικές εργασίες όσων παρακολούθησαν το επιμορφωτικό πρόγραμμα και αναφέρθηκε στη σημασία της πραγματοποιηθείσας επιμόρφωσης.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο και ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους ολοκλήρου του πληρώματος της Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, τον π. Θεολόγο για την εκπαιδευτική προσφορά, την εν Χριστώ αγάπη και κοινωνία, τον συμβουλευτικό και διδακτικό επιστηριγμό, που εκφράστηκε κατά τα σεμινάρια του προγράμματος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιήσεων.

 

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 ο π. Θεολόγος επισκέφθηκε την Ι. Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης. Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος είναι συνεργάτης του Ι.Π.Ε. επί σειρά ετών, υποδέχτηκε με χαρά τον π. Θεολόγο και ενημερώθηκε για τις δράσεις του Ι.Π.Ε. Μάλιστα είδε με πολύ ενδιαφέρον τα νέα επιμορφωτικά προγράμματα και εξέφρασε την επιθυμία να υλοποιήσει στην Ι. Μητρόπολή του τα προγράμματα «Οργάνωση και διοίκηση της Ενορίας – προσφορά προς τον άνθρωπο» και «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (εξομολογητική)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Θεολόγος προτού επιστρέψει στην Αθήνα μετέβη στην Ι. Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Σίψας στη Δράμα, όπου οφειλετικώς τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, ο οποίος ενώ είχε άριστη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. δεν πρόλαβε να υλοποιήσει στην Ι. Μητρόπολή του την επιμόρφωση που προγραμματιζόταν για τον παρελθόντα Μάιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων