12/09/2023 12/09/2023 Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, συμμετέχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που πραγματοποιείται από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023. Το ΙΠΕ συμμετέχει ως αναθέτουσα αρχή μέσω διεθνούς διαγωνισμού με ανάδοχο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) για το Έργο «Ανάπτυξη Τρισδιάστατων Παραγωγών», στο πλαίσιο Της Πράξης «Ψηφιοποίηση Ιερών Κειμηλίων Ενοριακών Ναών».  Το έργο αφορά την ανάπτυξη, καταγραφή,...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 10:59

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως συμμετέχει στην 87η ΔΕΘ

Διαδώστε:
Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως συμμετέχει στην 87η ΔΕΘ

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, συμμετέχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που πραγματοποιείται από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Το ΙΠΕ συμμετέχει ως αναθέτουσα αρχή μέσω διεθνούς διαγωνισμού με ανάδοχο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) για το Έργο «Ανάπτυξη Τρισδιάστατων Παραγωγών», στο πλαίσιο Της Πράξης «Ψηφιοποίηση Ιερών Κειμηλίων Ενοριακών Ναών».  Το έργο αφορά την ανάπτυξη, καταγραφή, ψηφιοποίηση και επιστημονική τεκμηρίωση της εικονικής ψηφιακής αναπαράστασης της αρχιτεκτονικής εξέλιξης της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά και την αφήγηση της ιστορίας του, από την πρώτη μοναστική κοινότητα έως σήμερα, η οποία βασίζεται σε στοιχεία επιστημονικής έρευνας.

Το βασιλομονάστηρο του Οσίου Λουκά του Στειριώτη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος είναι το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα και περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα Χριστιανικό Μνημείο με μεγάλη ακτινοβολία και παγκόσμιο ενδιαφέρον και αποτελεί προσκύνημα για όλους μας. Η συμβολή του ήταν καταλυτική  στην προετοιμασία της λευτεριάς της πατρίδας μας το 1821, αλλά  και την περίοδο της ναζιστικής θηριωδίας, που υπέστη μεγάλες καταστροφές μετά τη σφαγή του Διστόμου.

Η Ιερά Μονή με τις πρεσβείες του Οσίου Λουκά και τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανά του, προσελκύει καθημερινά πλήθος πιστών που το επισκέπτονται, φιλοξενούνται και επιστηρίζονται από τη λειτουργική ζωή των πατέρων της.

Δείτε εκ νέου τη συνέντευξή στην Pemptousia.tv του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο για τα βιώματά του από τον Όσιο Λουκά τον εν Στειρίω στην Ιερά Μονή του στη Βοιωτία, όπου ήταν Ηγούμενος και Μητροπολίτης προτού γίνει Αρχιεπίσκοπος.

Η Εκκλησία με  υψηλή αίσθηση ευθύνης και επίγνωσης του κειμηλιακού  της πλούτου, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες μελέτης, έρευνας, καταγραφής, συντήρησης, διάσωσης, ψηφιοποίησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και πρωτοστατεί για τη δημιουργία μεθόδων σχετικά με τον ψηφιακό πολιτισμό. Το ΙΜΕ, ως ο πρώτος φορέας που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες και την εικονική πραγματικότητα για την προώθηση και διάδοση του πολιτισμού υποδέχεται το κοινό στο Κτήριο 17, Περίπτερο 12 με 8 κάσκες εικονικής πραγματικότητας (HMD), με τη χρήση των οποίων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μία διαδραστική εικονική εμπειρία στην Ιερά  Μονή του Οσίου Λουκά  να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία και τον πολιτισμό και να απολαύσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας μέχρι να τους δοθεί η ευκαιρία να το επισκεφτούν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  www.ime.gr   Χώρος: Κτήριο 17, Περίπτερο 12

Ωράριο Λειτουργίας:  Δευτέρα-Παρασκευή: 16:00 – 22:00   Σάββατο & Κυριακή:  10:00 – 22:00

Περισσότερες πληροφορίες: Αννίτα Βορεάδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, emailavoreadou@ime.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων